Page 1 of 2

Re: Elg kød.

Posted: Fri 25. Sep 2009 21:43
by aribeth
prøv og steg en bøf og se hvordan det smager au naturel!


Jeg ved det faktisk ikke helt... altså jeg har kun hørt at det skulle smage godt...


Det var da i øvrigt en lille elg på kun 10 kilo !! :hhansen:




Katrine

Re: Elg kød.

Posted: Fri 25. Sep 2009 21:56
by aribeth
hehe... sig han er DØGTIG!!!


så vidt jeg kan læse mig til siger folk det skal gennemsteges... og er godt i grydestege og ragouter



Katrine

Re: Elg kød.

Posted: Fri 25. Sep 2009 21:58
by kamber
Jeg har kun smagt elg i form af en stegt bøf (og den var da vist svagt lyserød, som jeg husker) og det smagte skøøøønt. :aribeth:

Re: Elg kød.

Posted: Fri 25. Sep 2009 21:59
by aribeth
jeg ville rødstege en mørbradbøf... og så se hvordan det smagte... det smager sikkert godt


Katrine

Re: Elg kød.

Posted: Fri 25. Sep 2009 22:00
by JoS
Find nogen med et hjemmerøgeri og få noget af det filet røget. Det smager guddommeligt!

Re: Elg kød.

Posted: Sat 26. Sep 2009 08:48
by Lena
Hvor lækkert...........

Du må igang med at bladre hans jagtblade igennem........... der må være nogen opskrifter.

Ellers en hurtig googling: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/katagorier-3.php?id=12582&Elg%20-%20Elgsdyr

Ellers vil jeg tro at en god krydret marinade og en tur på Weberen iført et stegetermometer, vil gøre underværker. Det ser ud til at kernetemperaturen skal være 70 grader.

Re: Elg kød.

Posted: Sat 26. Sep 2009 09:17
by Deerhunter
Tøv en kende Ped. Jeg skal lige konsultere svigermekanikken. Hun er same og kan bare det med ren- og elgkød. Når jeg har svar, lægger jeg opskriften på Striglekogebogen.

Re: Elg kød.

Posted: Sat 26. Sep 2009 11:12
by Jasper
Hakket som hakkebøffer - det er også rigtig godt.

Smagen er meget mild.

Re: Elg kød.

Posted: Sat 26. Sep 2009 11:17
by Lena
Jasper wrote:Hakket som hakkebøffer - det er også rigtig godt.

Smagen er meget mild.


Jeg har aldrig fået elgkød, men jeg troede det var mørkt og stærkt i smagen......... som rådyr.

Re: Elg kød.

Posted: Sat 26. Sep 2009 12:54
by CMN
Jeg har tilberedt en del elgkød i restauranter.
Det er yderst lækkert og mørt og kan tilberedes som normalt vildt. Dvs let rosa eller gennemstegt efter ønske.
Jeg har stegt en del filetter og mørbrad som bøffer eller helstegte stykker og det smager fantastisk.
Slå en skive bacon om bøffen lige som på en tournedos. Krydder med salt pebber og lidt timian/rosmarin. Råstegte kartofler, pandeflødesauce krydret efter ønske:
Cognag - rødvin - ell.Tradionel med gele og roquefort er super til. Salat eller let tilberedte rodfrugter.

Bon appetit, hvornår skal vi komme?
:aribeth:

:loneb: Conny