Krydret juleagtig and i stegeso
Posted: Tue 6. Nov 2012 15:41
Du skal bruge:
1 and.
1 stegeso.
...og:
2 madæbler i grove tern.
2 clementiner eller mandariner, skrællede.
Hele nelliker
Hel kanel
Stjerneanis
Salt og peber.
Sådan gør du:
Hiv posen med indvolde og hals ud af andens mave, og fyld æbler og clementiner i i stedet.
Rygtet vil vide, man med fordel kan salte fyldet først.
Resten af fyldet (en and på 2600 gram kan ikke have det hele i maven) smides i bunden af stegesoen sammen med et løg, der er skåret i både.
Drys med gavmild hånd lidt hele nelliker, en 3-5 stjerneanis og en tilsvarende mængde kanelstænger over frugten og tilsæt gerne et glas rødvin.
Anden saltes på begge ydersider og brystet stikkes med 8-10 nelliker (jeg lavede huller i skind+kød med en træ-grillspyd og stak nellikerne deri).
Lægges med brystet opad i stegesoen.
Steg ca 6 timer ved 130 grader.
Hiv soen og anden ud efter et par timer og hæld afsmeltet fedt og smat fra - og derudover "efter behov".
(Jeg var doven og hældte kun fedt fra en enkelt gang...)
Vores stegeso er af glas ( Pyrex!) og anden bliver derfor fin og brun og sprød MED låg på.
Hvis man er traditionalist og har en ler-so, skal man nok lige hive låget af den sidste halve time og skrue op på 225 grader for at få brunt og smækkert skind...