Når man savner Thailand..................
Posted: Thu 1. May 2014 15:25
.... starter man med at gå ned i sin lokale thaibiks for at indkøbe et rigeligt arsenal af musthaves, alternativt - hvis man ikke har en thaibiks - kan man frekventere asiatorvet.dk eller amazon.co.uk:
Absolutte musthaves er:
Thai soya
Fiskesauce
Østerssauce
Thai chili (det er nogle stærke små sataner, så pas på med doseringen)
Hvidløg (de har ofte nogle små thai-hvidløg, som i min optik smager bedre end vores normale hvidløg)
Curry pastes - dem kan man bl.a. få i breve fra en producent, der hedder Lobo. De forhandles også i Thailand og er grundigt gennemtestede af undertegnede. De er rigtig gode
Kokosmælk - ikke den der light version. Den giver for lidt fylde i retterne.
Og når man så har sine musthaves på plads, så er der nogle krydderurter, man heller ikke kan undvære, men de kan ikke holde sig så længe, så der skal man kun indkøbe det, der skal bruges inden for de næste par dage.
Det er:
Holy Basil
Chinese Kale
Water Spinach
Cha-om (det lugter ganske forfærdeligt i rå tilstand - lidt a la kloak)
Opskrifter følger i aften, og jeg lægger de dem under "kylling", men generelt kan man bare bytte ud til det kød man bedst kan lide.
BeritH
Absolutte musthaves er:
Thai soya
Fiskesauce
Østerssauce
Thai chili (det er nogle stærke små sataner, så pas på med doseringen)
Hvidløg (de har ofte nogle små thai-hvidløg, som i min optik smager bedre end vores normale hvidløg)
Curry pastes - dem kan man bl.a. få i breve fra en producent, der hedder Lobo. De forhandles også i Thailand og er grundigt gennemtestede af undertegnede. De er rigtig gode
Kokosmælk - ikke den der light version. Den giver for lidt fylde i retterne.
Og når man så har sine musthaves på plads, så er der nogle krydderurter, man heller ikke kan undvære, men de kan ikke holde sig så længe, så der skal man kun indkøbe det, der skal bruges inden for de næste par dage.
Det er:
Holy Basil
Chinese Kale
Water Spinach
Cha-om (det lugter ganske forfærdeligt i rå tilstand - lidt a la kloak)
Opskrifter følger i aften, og jeg lægger de dem under "kylling", men generelt kan man bare bytte ud til det kød man bedst kan lide.
BeritH