Jægernes fyldte fasaner
Posted: Sun 6. Jul 2008 17:52
Fasanerne renses og fyldes med skinken skåret i terninger, løg, persille og basilikum. Fuglene lukkes med en tandstikker. Brunes i lidt neutral olie, krydres med salt, peber og steges let med løg i skiver og gulerod i terninger. Derefter tilsættes vildfond eller bouillon og fløde.
Fasanerne steges ved moderat varme i ca. 1 time til de er møre. Fuglene tages op og parteres. I skyen tilsættes de friske, rensede champignoner, og sovsen koges op med resten af piskefløden og smages til.
[b:9d3d966e3e]Ingredienser til 2 personer: [/b:9d3d966e3e]
2 unge fasaner
100 g. kogt letrøget vildsvineskinke - i mangel af vildsvin kan almindelig skinke anvendes.
100 g. nye friske løg
Friskplukket persille
Salt og peber
Ca. 25 g. frisk basilikum
Neutral olie til stegning
Ca. 50 g. Zittauerløg
Ca. 50g. friske nyopgravede gulerødder.
2 dl. piskefløde
100 g. friske svampe. Danmark er et u-land hvad angår svampe, men købesvampe kan til nød anvendes, men vær kritisk ved købet.
200 g. nye kartofler.
[b:9d3d966e3e]Tilbehør I: [/b:9d3d966e3e]
200 g. nye kartofler.
Neutral olie
Ca. 20 g. tørret basilikum eller timian efter smag.
Kartoflerne skrubbes under rindende koldt vand, tages op, aftørres og lægges i en rummelig gryde med låg. Kartoflerne rystes kraftigt under låg sammen med olien og krydderierne til de er dækket - pas på ikke kartoflerne sejler i olie - olien skal kun lige akkurat klæbe krydderierne til kartoflerne.
Kartoflerne hældes over i et fad, og steges ved 200 grader indtil de er møre og sprøde. Det kan anbefales at anvende de nye frasorterede kartofler der har en størrelse omtrent som hasselnødder. Ved denne størrelse tager det mellem 20 og 30 minutter.
[b:9d3d966e3e]Tilbehør II:[/b:9d3d966e3e]
Friske forårsløg
Små solmodne cherrytomater - og de skal være modnet på stilk a.h.t. aromaen.
Hvid balsamico
Olivenolie.
Forårsløgene snittes. Tomaternes halveres. Det hele vendes varsomt i hvid balsamico og gylden olivenolie og drysses til sidst med Grana Padano eller Parmigiano Reggiano skåret i fine flager.
Vi har et særligt forhold til netop denne ret. Når Sophie har været i børneminen hele dagen og bare er flad, nyder hun at kunne tage en slapper ved floden og blive vartet op med lækker fasan og en kølig rosévin.
Når bassen er puttet kan vi nyde resten af vinen - og så kan der som regel altid glide lidt ost og frugt ned.
Fasanerne steges ved moderat varme i ca. 1 time til de er møre. Fuglene tages op og parteres. I skyen tilsættes de friske, rensede champignoner, og sovsen koges op med resten af piskefløden og smages til.
[b:9d3d966e3e]Ingredienser til 2 personer: [/b:9d3d966e3e]
2 unge fasaner
100 g. kogt letrøget vildsvineskinke - i mangel af vildsvin kan almindelig skinke anvendes.
100 g. nye friske løg
Friskplukket persille
Salt og peber
Ca. 25 g. frisk basilikum
Neutral olie til stegning
Ca. 50 g. Zittauerløg
Ca. 50g. friske nyopgravede gulerødder.
2 dl. piskefløde
100 g. friske svampe. Danmark er et u-land hvad angår svampe, men købesvampe kan til nød anvendes, men vær kritisk ved købet.
200 g. nye kartofler.
[b:9d3d966e3e]Tilbehør I: [/b:9d3d966e3e]
200 g. nye kartofler.
Neutral olie
Ca. 20 g. tørret basilikum eller timian efter smag.
Kartoflerne skrubbes under rindende koldt vand, tages op, aftørres og lægges i en rummelig gryde med låg. Kartoflerne rystes kraftigt under låg sammen med olien og krydderierne til de er dækket - pas på ikke kartoflerne sejler i olie - olien skal kun lige akkurat klæbe krydderierne til kartoflerne.
Kartoflerne hældes over i et fad, og steges ved 200 grader indtil de er møre og sprøde. Det kan anbefales at anvende de nye frasorterede kartofler der har en størrelse omtrent som hasselnødder. Ved denne størrelse tager det mellem 20 og 30 minutter.
[b:9d3d966e3e]Tilbehør II:[/b:9d3d966e3e]
Friske forårsløg
Små solmodne cherrytomater - og de skal være modnet på stilk a.h.t. aromaen.
Hvid balsamico
Olivenolie.
Forårsløgene snittes. Tomaternes halveres. Det hele vendes varsomt i hvid balsamico og gylden olivenolie og drysses til sidst med Grana Padano eller Parmigiano Reggiano skåret i fine flager.
Vi har et særligt forhold til netop denne ret. Når Sophie har været i børneminen hele dagen og bare er flad, nyder hun at kunne tage en slapper ved floden og blive vartet op med lækker fasan og en kølig rosévin.
Når bassen er puttet kan vi nyde resten af vinen - og så kan der som regel altid glide lidt ost og frugt ned.