Fasan fra Normandiet

Post Reply
Deerhunter

Fasan fra Normandiet

Post by Deerhunter »

De flåede og rengjorte fasaner gnides med salt og peber. Brun dem hurtigt på panden i olie ved høj varme og tag dem op.

Skræl æblerne og fjern kernehuset - kærnerne gemmes til senere. Snit æblerne i tynde både og steg dem gyldne på panden i resten af olien.

Æblebådene fordeles i et oliesmurt ovnfast fad og de brunede fasaner arrangeres ovenpå.

Panden koges af med calvados og hældes over. Fadet dækkes tætsluttende med folie. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.

Tag folien af og bland piskefløde og citronsaft og hæld det ved. Drys med lidt salt og citronskræl skrællet med et juliennejern. Læg folie over og steg videre i ca. ½ time

[b:94fd4bfc03]Ingredienser til 4 personer:[/b:94fd4bfc03]
2 unge fasanhaner
Neutral olie
4 store syrlige æbler
2 dl. calvados
2 dl. piskefløde
2 spsk. citronsaft fra en økologisk citron - skrællen skal også bruges.
salt og peber

[b:94fd4bfc03]Tilbehør:[/b:94fd4bfc03]
Stegte nye kartofler med ristede æblekærner.
Æblekernerne aftørres, rystes sammen med lidt finkornet salt, og tørrestes sprøde på en pande. De ristede kærner drysses over de nye ristede kartofler.
Post Reply