Pate af kylling/høne/poulard
Posted: Wed 26. Nov 2008 17:24
Idag har jeg lavet pate!
Den står stadig i ovnen så jeg kan ikke garantere for smagen endnu... men jeg VED at det bliver godt. :linski:
Jeg har forsøgt at billeddokumentere det, mest fordi jeg synes det er skægt...
Det hele starter med at man roder sin fryser igennem og falder over følgende: En pakke kyllingehjerter, en pakket kyllingekråser og en pakke kyllingelever samt en gammel poulard og den dværghane man slagtede i ren og skær arrigskab i efteråret!!
(man finder godt nok også en pakke andelever, en gedelever og en del kaninlever plus et par hjerter fra hhv. gris og kalv, men det lader man ligge indtil videre)
Så tager man de to fjerkræ og befrier dem for brysterne:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate1.jpg[/img:78148cbdd3]
man smider hjerter, kråser, fjerkræ i en gryde med vand sammen med nogle peberkorn, laurbærblade, og et par nelliker i anledningen af den forestående jul :linski:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate2.jpg[/img:78148cbdd3]
Så lader man det koge, så der kun lige er bevægelse på toppen af vandet i et par timer... og man husker at skumme det grumme grå snask af vandet...
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate3.jpg[/img:78148cbdd3]
Så hakker man den rå kyllingelever, og brysterne ned i en skål og hakker efterfølgende de kogte ting, her er et billed hvor ejg er næsten færdig emd at hakke indmaden:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate4.jpg[/img:78148cbdd3]
Det ser sådan her ud når det er hakket:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate5.jpg[/img:78148cbdd3]
Så hakker man et stort fed hvidløg, et zittauerløg, og et par håndfulde svampe ned i farsen også, putter et æg i, og en stor skefuld andefedt, samt brødkrummerne fra et stykke lyst brød. En skefuld salt ca... en god omgang friskkværnet peber, en teskefuld timian og en teskefuld "Herbes de Provence" krydderi... sådan ca... det er puttet i på slump...
Så spædes farsen op med et par dl af suppen eller 3 så det har den rette konsistens.
Puttes i forme og stilles i et vandbad ved 170-180 grader i det jeg vil skyde til en times tid:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate6.jpg[/img:78148cbdd3]
Om en time tager jeg billeder af det færdige resultat, og kommer med udtalelser om smagen :linski:
Katrine
Den står stadig i ovnen så jeg kan ikke garantere for smagen endnu... men jeg VED at det bliver godt. :linski:
Jeg har forsøgt at billeddokumentere det, mest fordi jeg synes det er skægt...
Det hele starter med at man roder sin fryser igennem og falder over følgende: En pakke kyllingehjerter, en pakket kyllingekråser og en pakke kyllingelever samt en gammel poulard og den dværghane man slagtede i ren og skær arrigskab i efteråret!!
(man finder godt nok også en pakke andelever, en gedelever og en del kaninlever plus et par hjerter fra hhv. gris og kalv, men det lader man ligge indtil videre)
Så tager man de to fjerkræ og befrier dem for brysterne:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate1.jpg[/img:78148cbdd3]
man smider hjerter, kråser, fjerkræ i en gryde med vand sammen med nogle peberkorn, laurbærblade, og et par nelliker i anledningen af den forestående jul :linski:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate2.jpg[/img:78148cbdd3]
Så lader man det koge, så der kun lige er bevægelse på toppen af vandet i et par timer... og man husker at skumme det grumme grå snask af vandet...
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate3.jpg[/img:78148cbdd3]
Så hakker man den rå kyllingelever, og brysterne ned i en skål og hakker efterfølgende de kogte ting, her er et billed hvor ejg er næsten færdig emd at hakke indmaden:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate4.jpg[/img:78148cbdd3]
Det ser sådan her ud når det er hakket:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate5.jpg[/img:78148cbdd3]
Så hakker man et stort fed hvidløg, et zittauerløg, og et par håndfulde svampe ned i farsen også, putter et æg i, og en stor skefuld andefedt, samt brødkrummerne fra et stykke lyst brød. En skefuld salt ca... en god omgang friskkværnet peber, en teskefuld timian og en teskefuld "Herbes de Provence" krydderi... sådan ca... det er puttet i på slump...
Så spædes farsen op med et par dl af suppen eller 3 så det har den rette konsistens.
Puttes i forme og stilles i et vandbad ved 170-180 grader i det jeg vil skyde til en times tid:
[img:78148cbdd3]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/pate6.jpg[/img:78148cbdd3]
Om en time tager jeg billeder af det færdige resultat, og kommer med udtalelser om smagen :linski:
Katrine