Den der suppe - Stærk skaldyrssuppe
Posted: Tue 18. Sep 2007 22:05
til 4 personer
400 g lyssej, mørksej kan også bruges hvis man vil være politisk korrekt
1 kg muslinger, friske i skal, danske selvfølgelig, for at bevare korrektheden...
tigerrejer, opskriften siger 4, men det er kun en pr. person og det er sgu for lidt, især hvis man dropper muslingerne, som jeg nogen gange gør. Og her går korrektheden desværre af suppen, men tigerrejerne skal i.
2 hakkede skalotteløg
1 snittet gulerod
1 stor spsk stærk karrypasta
1 hk fed hvidløg
1 l fiskefond
2 dåser kokosmælk
frisk koriander
salt og peber
skær fisken i tern, rens muslingerne og pil skallen af rejerne, lad halen sidde på, det ser flot ud.
varm lidt olie i bunden af en stor gryde svits grøntsagerne og tilsæt karrypasta og hvidløg. Kom fiskefond i og lad det simre i fem minutter. tilsæt kokosmælk og lad det koge sammen.
tilsæt fisk, muslinger og rejer. Læg låg på gryden, når muslingerne er åbne er suppen færdig. putter du ikke muslinger i, så ca. fem minutter.
drys med frisk koriander.
Katrine
400 g lyssej, mørksej kan også bruges hvis man vil være politisk korrekt
1 kg muslinger, friske i skal, danske selvfølgelig, for at bevare korrektheden...
tigerrejer, opskriften siger 4, men det er kun en pr. person og det er sgu for lidt, især hvis man dropper muslingerne, som jeg nogen gange gør. Og her går korrektheden desværre af suppen, men tigerrejerne skal i.
2 hakkede skalotteløg
1 snittet gulerod
1 stor spsk stærk karrypasta
1 hk fed hvidløg
1 l fiskefond
2 dåser kokosmælk
frisk koriander
salt og peber
skær fisken i tern, rens muslingerne og pil skallen af rejerne, lad halen sidde på, det ser flot ud.
varm lidt olie i bunden af en stor gryde svits grøntsagerne og tilsæt karrypasta og hvidløg. Kom fiskefond i og lad det simre i fem minutter. tilsæt kokosmælk og lad det koge sammen.
tilsæt fisk, muslinger og rejer. Læg låg på gryden, når muslingerne er åbne er suppen færdig. putter du ikke muslinger i, så ca. fem minutter.
drys med frisk koriander.
Katrine