Jordanergryde

Post Reply
User avatar
MinnaN
Posts: 4643
Joined: Sun 29. Jan 2006 13:00

Jordanergryde

Post by MinnaN »

Man tager 500 gram hakket oksekød
Kartofler, enten rester fra dagen før eller nyskrællede
majs ad libitum,
ærter ad libitum,
gulerødder i bidstørrelse stave eller skiver, hvad du end lyster,
2-3 dåser hakkede tomater, man kan også bruge friske, men så er vi oppe på en 500 - 750 gram,
basilikum tørret eller frisk,
oregano tørret eller frisk,
En smule rosmarin hvis du vil,
hvidløg, så meget du lyster,
chili, hvis du er til den slags,
Hakkede løg af en eller anden slags, vi bruger 1 rødløg til retten,
salt og peber.
Olivenolie eller smør tll bruning af løg.

Smør smeltes/olivenolien varmes, de hakkede løg kommes i og brunes, kød tilsættes og brunes, de hakkede tomater tilsættes, sammen med chili, hvidløg, salt og peber, oregano, basilikum. Smid gulerødderne i og lad retten småsimre indtil gulerødderne er bidfaste eller gennemkogte hvis man er til den slags. Derefter tilsættes majs og ærter, som bare lige skal have varmen. Dvs varme hele vejen igennem.
Hæld vandet af kartoflerne, værsgo at spis.

Der er ikke angivet mængder, fordi man kan lave retten på hvad man lige har i fryseren og grøntsagsskuffen. Men ellers er det vel 250 gram gulerødder, ærter og majs, sådan ca.
God SU ret der kan fryses ned og varmes op (dog ikke med kartoflerne i) og billig!! Vi har tit lavet den og så smidt resten i fryseren.
Man kan også spise retten med rigtig godt ciabatta brød med soltørrede tomater i, hvor olivenolie er dryppet henover brøddet. Guffeguf!!!

Baggrunden for at den hedder Jordanergryde er at jeg kendte engang en jordansk pige, hvis mor lærte min mor denne ret. Hjemme hos Nurcân spiste vi den så ikke med kartofler til, men med bulgur eller couscous til.

Bon appetit... :aribeth:
Præsident på livstid for Basse's Fanklub.
She who can pick a pun, can also pick a pocket.
Into the belly of the Beast. And out the demon's arse.
Post Reply