Skær 800 gram oksefilet (det SKAL være oksefilet! Inderlår o.l. dur overhovedet ikke!)i smalle strimler, noget nær en lillefingers tykkelse.
Læg strimlerne i en stor skål. Hæld 3-4 spsk Edelsüss Paprika ud over kødstrimlerne. Vælt kødet rundt i skålen, til alle overflader af alle strimler har fået kontakt med paprikaen.
Rens 500 gram champignons (de må gerne være de brune)og skær dem i skiver.
Skaf på snedig vis (evt ved at bestikke en slagter) 5 pæne tykke skiver tørsaltet bacon. Skær sværen af og skær skiverne i strimler.
Pil 3-4 gule løg og hak dem.
[b:3e84ebdc7f]Så er vi klar.[/b:3e84ebdc7f]
Steg champignon'serne i en STOR gryde i lidt smør til de har afgivet væske.
Tag gryden af varmen.
Steg løgene i en klat smør+ en tsk olie til de er klare - de må IKKE tage farve. Tag løgene af panden og læg dem over i gryden til svampene.
Smid baconstrimlerne på panden og steg dem til de er gyldne, men ikke ALT for sprøde. Tag dem op og lad dem gøre løgene og svampene selskab i gryden.
Steg oksekødsstrimlerne ganske kort ved god varme: rør rundt hele tiden, Paprika ELSKER at brænde på. Smid de stegte strimler over i gryden.
Tvær en lille dåsa tomatpasta ud på stegepanden. Tilsæt under omrøring ½ liter piskefløde (GYS!!)
Hæld sovsen over alle ingredienserne i gryden.
Varm det hele igennem ganske kort, så det når op over kogepunktet - og smag til med salt, peber og evt stødt kommen, som af uransagelige årsager smager glimrende sammen med paprika og ækelt sammen med alt mulig andet.
:?
Server med en GOD hjemmelavet grov kartoffelmos - og et godt stykke brød. Der er med garanti også nok til imorgen...
:wink:
(TV-kokken anbefalede i sin tid hjemmelavede Pommes frites dertil - men dét synes jeg er en tand for vammelt. Hader pommes frites til gryderetter - navnlig gryderetter med FED sovs. Puadr!)
Fru Tengstedts Bøf Stroganof
Fru Tengstedts Bøf Stroganof
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!