Græsk farsbrød
Posted: Tue 21. Oct 2008 21:22
[b:e3a263c8df]Tilberedningstid:[/b:e3a263c8df]
Det tog jeg da ikke tid på!
Nok en times tid eller så.
[b:e3a263c8df]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e3a263c8df]
3-4
[b:e3a263c8df]Ingredienser: [/b:e3a263c8df]
1 mediumstort løg.
300 gram hakket oksekød.
2 æg
Noget mel
5 soltørrede tomater
Et par små håndfulde sorte oliven
Lidt feta, lad os sige ca 100 gram.
5-6 skiver bresola (oksekødspølse)
Hvidløg efter smag
Salt og peber
Tomatpure
3/4 pakke bacon
[b:e3a263c8df]Fremgansmåde - for dummies: [/b:e3a263c8df]
Løg, oliven, hvidløg og soltørrede tomater hakkes.
Blandes med hakket oksekød og æg til en fars, tilsæt mel til det har en passende konsistens.
Tilsæt i samme ombæring salt og peber efter smag - jeg vil skyde på en halv til en hel tsk salt er passende.
Snup et ildfast fad og fór det med bagepapir. Så er det lettere at gøre rent og meget lettere at få farsbrødet ud.
Put ca. halvdelen af farsen i fadet. Læg herpå bresola og smuldret feta (og brug noget ordentlig feta, ikke det der klamme apetina eller salattern eller hvad de kalder det, ikke?!).
Fordel resten af farsen ovenpå.
Smør toppen af farsbrødet med et tyndt lag tomatpure eller ketchup.
Læg bacon ovenpå.
Bages ved et par hundrede grader (eller stod ovnen mon kun på 175?) indtil baconen er sprød og lækker.
Tilbehør: Kartoffelmos og tomatsalat passer fint til.
[b:e3a263c8df]Særligt at være opmærksom på: [/b:e3a263c8df]
Hvis man er kræsen på det punkt kan fetaen godt udelades. Men det smager altså godt.
Man kan sikkert også snildt udelade bresola og bacon, men så begynder det altså at være kedeligt...
Samme fars kan sikkert udmærket bruges til "græske oksekødsfrikadeller" eller sådan noget.
Det tog jeg da ikke tid på!
Nok en times tid eller så.
[b:e3a263c8df]Antal personer retten er beregnet til: [/b:e3a263c8df]
3-4
[b:e3a263c8df]Ingredienser: [/b:e3a263c8df]
1 mediumstort løg.
300 gram hakket oksekød.
2 æg
Noget mel
5 soltørrede tomater
Et par små håndfulde sorte oliven
Lidt feta, lad os sige ca 100 gram.
5-6 skiver bresola (oksekødspølse)
Hvidløg efter smag
Salt og peber
Tomatpure
3/4 pakke bacon
[b:e3a263c8df]Fremgansmåde - for dummies: [/b:e3a263c8df]
Løg, oliven, hvidløg og soltørrede tomater hakkes.
Blandes med hakket oksekød og æg til en fars, tilsæt mel til det har en passende konsistens.
Tilsæt i samme ombæring salt og peber efter smag - jeg vil skyde på en halv til en hel tsk salt er passende.
Snup et ildfast fad og fór det med bagepapir. Så er det lettere at gøre rent og meget lettere at få farsbrødet ud.
Put ca. halvdelen af farsen i fadet. Læg herpå bresola og smuldret feta (og brug noget ordentlig feta, ikke det der klamme apetina eller salattern eller hvad de kalder det, ikke?!).
Fordel resten af farsen ovenpå.
Smør toppen af farsbrødet med et tyndt lag tomatpure eller ketchup.
Læg bacon ovenpå.
Bages ved et par hundrede grader (eller stod ovnen mon kun på 175?) indtil baconen er sprød og lækker.
Tilbehør: Kartoffelmos og tomatsalat passer fint til.
[b:e3a263c8df]Særligt at være opmærksom på: [/b:e3a263c8df]
Hvis man er kræsen på det punkt kan fetaen godt udelades. Men det smager altså godt.
Man kan sikkert også snildt udelade bresola og bacon, men så begynder det altså at være kedeligt...
Samme fars kan sikkert udmærket bruges til "græske oksekødsfrikadeller" eller sådan noget.