Hvid labskovs.

Post Reply
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Hvid labskovs.

Post by Anja »

Klump af okse eller andet billigt kød.

Kartofler, det skal være en sort der nemt koger ud, ikke asparges og lign. nye kartofler er spild af god grøntsag.

Peberkorn

Laurbær.

Skær kødet i tern af ca. 5x5 cm.

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.

Sæt en gryde vand i kog, når vandet koger giver du kødet 5 min. hvorefter du tager det op, skifter vand og skyller kødet fri for urenheder under den kolde hane.

Kom kartofler, kød, laurbærblade og hele peberkorn i gryden, dæk med vand.

DU MÅ ENDELIG IKKE SALTE RETTEN FØR TIL ALLER SIDST; SÅ KAN KARTOFLERNE OG KØDET IKKE KOGE UD.

Lad retten simre ca. 3 timer, den er færdig når kødet kan røres til strimler og kartoflerne let mases ud.

Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra vand undervejs eller til sidst.

Smag til med salt inden servering.

Server med groft rugbrød, rødbeder, purløg og en smørklat.
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Re: Hvid labskovs.

Post by Lena »

Mon ikke kan lave det med rådyr?
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Re: Hvid labskovs.

Post by Anja »

Jep skipperlabskovs.

Man kan lave det med alt kød, men der er ingen grund til at bruge kvalitetskød (eller de bedste udskæringer) da det skal koge så længe at alt bliver mørt.
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Re: Hvid labskovs.

Post by Lena »

Kartofler der koger i 3 timer, vil vel koge ud uanset hvilken sort det er........?
aribeth

Re: Hvid labskovs.

Post by aribeth »

men nogle kartofler bliver bare lidt slimede synes jeg...?


Jeg har lige fået en helvedes masse bov... jeg tror vi skal have labskovs...
'


Katrine
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Re: Hvid labskovs.

Post by Lena »

Tjah, jeg ved det ikke, jeg har aldrig kogt kartofler i 3 timer............ :hhansen:
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Re: Hvid labskovs.

Post by annetteB »

labskovs er GODT!
Hvis man gerne vil have lidt tygning i kartoflerne, så kan man nøjes med at putte halvdelen af kartoflerne i med kødet og så putte den sidste halvdel i senere.
:ide:

og så skal der en smørklat på og friskklippet purløg til!! Og rødbeder!!
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
User avatar
Anja
Posts: 4457
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:34

Re: Hvid labskovs.

Post by Anja »

Nej det er faktisk ikke alle kartoffelsorter der koger ordentligt ud, aspargeskartoflen fx. den er utrolig dårlig til labskovs - slimede kartofler... Det tror jeg altså heller ikke jeg har oplevet...
aribeth

Re: Hvid labskovs.

Post by aribeth »

det var nok dengang jeg forvekslede fårenosser med kartofler! det behøver vi ikke komem mere ind på så!



Katrine
Post Reply