Da det i dag for første gang er lykkedes for mig at lave gode frikadeller (det tog så 44 år at lære) og jeg derefter pralede med det på Facebook, så blev jeg så også nødt til at skrive opskriften ind her... Minna plagede
Opskriften er fra en meget pædagogisk kogebog fra 1951 - der er f.eks også opskrift på hvordan man laver kaffe og te..
Jeg har ganget den lidt op for vi laver store portioner - jeg brugte:
900 g hakket svinekød
144 g mel
2 dl mælk
3½ tsk salt
Peber.. ved ikke hvor meget.
180 g løg, finthakket
3 æg
Det hele blev kørt sammen med håndmixeren. Længe.
Og da jeg også har fået en ny god pande - så skete det fantastiske.. Frikadellerne smagte GODT og de var perfekt brune og med sprød stegeskorpe som jeg kan lide dem
Nu mangler jeg bare at finde ud af at lave en sovs til frikadeller, som smager af andet end mel og kraftterninger
Frikadeller fra en oldgammel kogebog
Frikadeller fra en oldgammel kogebog
Mvh
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
PUEHA Helle! Fy, skamme sig. Nu sidder jeg og bliver HELT sulten og det har INTET at gøre med at jeg ikke har spist morgenmad endnu, bilder jeg mig da ind
Sauce: Tag og brug den pande de er stegte i uden at tørre den af og kom lidt fløde på, evt. hvad du ellers plejer at bruge til at lave sauce med stadig på panden, ellers tør jeg væde på at Annette kan et eller andet smart trick!
Sauce: Tag og brug den pande de er stegte i uden at tørre den af og kom lidt fløde på, evt. hvad du ellers plejer at bruge til at lave sauce med stadig på panden, ellers tør jeg væde på at Annette kan et eller andet smart trick!
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
Det lyder ligesom mormors frikadeller. Jeg kunne heller ikke lave frikadeller før søde mormor skrev ned hvad hun gør.
I lidt mindre målestok til den knap så store eller forslugne familie lyder opskriften:
500 g hakket gris
2 æg
50 g mel
2 tsk salt
1 tsk peber
1 dl mælk
1 revet løg
I lidt mindre målestok til den knap så store eller forslugne familie lyder opskriften:
500 g hakket gris
2 æg
50 g mel
2 tsk salt
1 tsk peber
1 dl mælk
1 revet løg
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
Gud, I bruger jo ren Gris!
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
VILDT JA!!!
Til frikadeller bruger jeg altid kun gris... i øvrigt synes jeg også det meste kalvekød er stærkt opreklameret... kedeligt i smagen... jeg er til ungdyr eller voksne dyr, og jeg gider ærlig talt ikke blande hakket kalv i mit svinekød. Men til krebinetter JOW...
Katrine
Til frikadeller bruger jeg altid kun gris... i øvrigt synes jeg også det meste kalvekød er stærkt opreklameret... kedeligt i smagen... jeg er til ungdyr eller voksne dyr, og jeg gider ærlig talt ikke blande hakket kalv i mit svinekød. Men til krebinetter JOW...
Katrine
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
det gør jeg heller ikke Ped... frikadunser bliver bare lavet...
Katrine
Katrine
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
Jeg har alligevel aldrig før oplevet nogen blive chokeret over at man bruger svinekød til frikadeller?
Don't blame gravity on me.. I voted for velcro!
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
KatieKat wrote:Jeg har alligevel aldrig før oplevet nogen blive chokeret over at man bruger svinekød til frikadeller?
Det har jeg godt nok heller ikke - frikadeller er også lavet af svinekød hos os.
Heidi
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
Jeg mener nu også at frikadeller er lavet af svinekød.
Forloren hare kan jeg gå med til at lave af kalv/flæsk.. Og HVIS jeg kunne finde på at lave karbonader ville jeg måske også bruge kalv/flæsk til dem. Men det laver jeg nok ikke...
Forloren hare kan jeg gå med til at lave af kalv/flæsk.. Og HVIS jeg kunne finde på at lave karbonader ville jeg måske også bruge kalv/flæsk til dem. Men det laver jeg nok ikke...
Mvh
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
-Helle
--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
Re: Frikadeller fra en oldgammel kogebog
frikadeller er flæsk... karbonader/krebinetter er kalv/flæsk ... forloren hare er kalv/flæsk....
... sådan er det herhjemme....
Katrine
... sådan er det herhjemme....
Katrine