stegt blomkål
Posted: Sat 10. Nov 2007 23:33
Som overskriften siger er det næsten flovt at sætte en opskrift ind på noget så simpelt - men det smager sk... godt enten som seperat grøn ret eller som tilbehør til fx. karryretter:
Ingredienser:
1 blomkålshoved.
1 tsk olie (sesamolie eller tidselolie eller anden neutral olie)
maldon salt.
evt lidt sesamfrø.
Fremgangsmåde:
Skær blomkålen i bittesmå buketter.
- man kan osse bruge noget af stokken, den skal i så fald skæres i små terninger.
Varm olien godt op i en wok, dyb pande eller lignende med sliplet-belægning. Smid blomkålsbuketterne ned i den hede olie og rist dem til de er gennemvarme og let brunede hist og her. Rist evt en lille smule sesamfrø med de sidste 30 sekunder.
drys med maldon salt efter smag.
Det smager fantastisk godt. Jeg kan nemt komme til at spise et halvt blomkålshovede på den måde - helt uden andet til.
:roed:
Ingredienser:
1 blomkålshoved.
1 tsk olie (sesamolie eller tidselolie eller anden neutral olie)
maldon salt.
evt lidt sesamfrø.
Fremgangsmåde:
Skær blomkålen i bittesmå buketter.
- man kan osse bruge noget af stokken, den skal i så fald skæres i små terninger.
Varm olien godt op i en wok, dyb pande eller lignende med sliplet-belægning. Smid blomkålsbuketterne ned i den hede olie og rist dem til de er gennemvarme og let brunede hist og her. Rist evt en lille smule sesamfrø med de sidste 30 sekunder.
drys med maldon salt efter smag.
Det smager fantastisk godt. Jeg kan nemt komme til at spise et halvt blomkålshovede på den måde - helt uden andet til.
:roed: