Page 1 of 1

Annettes græskarmarmelade

Posted: Thu 6. Dec 2007 16:29
by KatieKat
Græskarmarmelade (som smager MEGET bedre end det lyder!!)
1 kilo græskar kød.
2 store æbler med kraftig smag
4 appelsiner.
2 fede og lækre vanillestænger

Æbler og appelsiner skylles godt. Alt skæres i små stykker - appelsinerne i MEGET små stykker (under 1 cm på hver led), med skal og det hele, vanillestængerne i meget-meget-små stykker (omkring 3-4 mm) - og puttes i gryden med en lillebitte smule vand - bare lige så det ikke koger på bunden.

Sættes over på svag varme og koges i smadder - det kan godt tage lang tid, før alt er kogt helt blødt.
Tilsæt herefter 1-1½ kilo sukker (rør- eller roe- efter behag) alt efter hvor sure appelsinerne og æblerne var.
Kog igen under svag varme indtil marmeladen er ravfarvet og lækker.

Annettes græskarmarmelade

Posted: Fri 31. Oct 2008 09:38
by annetteB
Husk nu marmeladen, mens græskarrene er billige og flotte!
:ide:

Den smager altså rigtig godt!
:aribeth:

Re: Annettes græskarmarmelade

Posted: Wed 14. Oct 2009 13:17
by Pilevadgaard
Det er vi lige igang med og skal lave, ungerne har lavet flotte lygter :)

Skal der ikke det der pulver i, som i ex jordbærmarmelade? Det der gør det tykt, mener det hedder marlelit ??

Re: Annettes græskarmarmelade

Posted: Wed 14. Oct 2009 16:46
by annetteB
nej, det bliver tykt helt af sig selv!
:ide:

Re: Annettes græskarmarmelade

Posted: Thu 15. Oct 2009 07:19
by Pilevadgaard
Tak :)
Det smger dælme godt... fik pandekager med det i i aftes :skoer:

Re: Annettes græskarmarmelade

Posted: Thu 15. Oct 2009 17:31
by Lena
I forhold til den anden opskrift er der mere citrus i denne her..... Mon ikke lidt revet ingefær ville gøre opskriften godt? :aribeth:

Re: Annettes græskarmarmelade

Posted: Thu 23. Sep 2010 20:07
by 99E
Nu står den ude på komfuret og simrer - hvis nu det er riiiigtig lækkert, så har vi heldigvis meget mere græskar tilbage!