Annettes græskarmarmelade
Posted: Thu 6. Dec 2007 16:29
Græskarmarmelade (som smager MEGET bedre end det lyder!!)
1 kilo græskar kød.
2 store æbler med kraftig smag
4 appelsiner.
2 fede og lækre vanillestænger
Æbler og appelsiner skylles godt. Alt skæres i små stykker - appelsinerne i MEGET små stykker (under 1 cm på hver led), med skal og det hele, vanillestængerne i meget-meget-små stykker (omkring 3-4 mm) - og puttes i gryden med en lillebitte smule vand - bare lige så det ikke koger på bunden.
Sættes over på svag varme og koges i smadder - det kan godt tage lang tid, før alt er kogt helt blødt.
Tilsæt herefter 1-1½ kilo sukker (rør- eller roe- efter behag) alt efter hvor sure appelsinerne og æblerne var.
Kog igen under svag varme indtil marmeladen er ravfarvet og lækker.
1 kilo græskar kød.
2 store æbler med kraftig smag
4 appelsiner.
2 fede og lækre vanillestænger
Æbler og appelsiner skylles godt. Alt skæres i små stykker - appelsinerne i MEGET små stykker (under 1 cm på hver led), med skal og det hele, vanillestængerne i meget-meget-små stykker (omkring 3-4 mm) - og puttes i gryden med en lillebitte smule vand - bare lige så det ikke koger på bunden.
Sættes over på svag varme og koges i smadder - det kan godt tage lang tid, før alt er kogt helt blødt.
Tilsæt herefter 1-1½ kilo sukker (rør- eller roe- efter behag) alt efter hvor sure appelsinerne og æblerne var.
Kog igen under svag varme indtil marmeladen er ravfarvet og lækker.