Mama Dawn's Black Bean salad
Posted: Sat 12. Sep 2009 20:15
Opskriften er frit oversat og fortolket fra "Love in Every Bite" af Dawn Klein, The Floured Apron Bakery, Pagosa Springs Colorado.
Mine alternativer eller tilføjelser står i parentes efter "originalforskrifterne".
Opskriften rækker til 4-6 mennesker i 2 dage eller sådan noget. I hvert fald ender vi med at spise bønnesalat i en lille uge, hvis ikke vi finder nogle intetanende ofre at fodre med det.
Ingredienser:
5 dl kogte bygkerner (eller bulgur, eller speltkerner - og man kan godt runde de fem op til syv...)
2 dåser sorte bønner á 425 gram (eller de tørrede af slagsen, udblødt og kogt. Gør som der står på posen. Halvdelen kan evt. være Black Eye Beans)
3 stilke bladselleri (eller mere, hvis du nu godt kan lide det)
3 forårsløg (eller et bundt af dem der de har i supermarkederne - der er vel en 5-7 styks i? Er man udgået for forårsløg må man jo tage alm. gule løg og skære i små tern...)
2,5 dl koriander, frisk og hakket (hvor finder man koriander? Jeg plejer at bruge hvad jeg kan finde af grønt krydderurtehalløj. Persille, basilikum, dild, purløg, mynte, gerne alt muligt blandet)
2,5 dl pecannødder (eller valnødder eller pinjekerner, eller andet guf, der knaser... Jeg plejer nu at glemme at putte nødderne i, men det smager godt alligevel...)
(En halv til en hel dåse majs gør absolut ingen skade her...)
Dressing:
1 dl limejuice (hvis man ikke er madsnob myrder man en af de grønne plasticlime-bøtter fra Bilka...)
2,5 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk hvidvinseddike (eller hvid balsamico)
1 tsk salt
En halv tsk peber
How to:
Rist nødderne eller pinjekernerne og lad dem køle af. (Det er her, det plejer at gå galt for mig...)
Bland dressingen. (Hvis man er lidt vild med dressing kan man godt tillade sig at være generøs her - bland lidt ekstra. Eller dobbelt portion...)
Byg/spelt/bulgur afkøles til lunken tilstand, ligesom bønnerne. Vend det i dressingen. Tad det trække, mens du fortsætter med resten.
Bladsellerierne skæres i bidder og forårsløgene skæres i ringe.
Hak krydderurterne.
Vend det hele sammen og spis. Og spis. Og spis. Og spis.
Jeg foretrækker den i lunken tilstand, men Mikkel synes den er god både lun og kold.
Mine alternativer eller tilføjelser står i parentes efter "originalforskrifterne".
Opskriften rækker til 4-6 mennesker i 2 dage eller sådan noget. I hvert fald ender vi med at spise bønnesalat i en lille uge, hvis ikke vi finder nogle intetanende ofre at fodre med det.
Ingredienser:
5 dl kogte bygkerner (eller bulgur, eller speltkerner - og man kan godt runde de fem op til syv...)
2 dåser sorte bønner á 425 gram (eller de tørrede af slagsen, udblødt og kogt. Gør som der står på posen. Halvdelen kan evt. være Black Eye Beans)
3 stilke bladselleri (eller mere, hvis du nu godt kan lide det)
3 forårsløg (eller et bundt af dem der de har i supermarkederne - der er vel en 5-7 styks i? Er man udgået for forårsløg må man jo tage alm. gule løg og skære i små tern...)
2,5 dl koriander, frisk og hakket (hvor finder man koriander? Jeg plejer at bruge hvad jeg kan finde af grønt krydderurtehalløj. Persille, basilikum, dild, purløg, mynte, gerne alt muligt blandet)
2,5 dl pecannødder (eller valnødder eller pinjekerner, eller andet guf, der knaser... Jeg plejer nu at glemme at putte nødderne i, men det smager godt alligevel...)
(En halv til en hel dåse majs gør absolut ingen skade her...)
Dressing:
1 dl limejuice (hvis man ikke er madsnob myrder man en af de grønne plasticlime-bøtter fra Bilka...)
2,5 dl olivenolie
2 spsk citronsaft
1 spsk hvidvinseddike (eller hvid balsamico)
1 tsk salt
En halv tsk peber
How to:
Rist nødderne eller pinjekernerne og lad dem køle af. (Det er her, det plejer at gå galt for mig...)
Bland dressingen. (Hvis man er lidt vild med dressing kan man godt tillade sig at være generøs her - bland lidt ekstra. Eller dobbelt portion...)
Byg/spelt/bulgur afkøles til lunken tilstand, ligesom bønnerne. Vend det i dressingen. Tad det trække, mens du fortsætter med resten.
Bladsellerierne skæres i bidder og forårsløgene skæres i ringe.
Hak krydderurterne.
Vend det hele sammen og spis. Og spis. Og spis. Og spis.
Jeg foretrækker den i lunken tilstand, men Mikkel synes den er god både lun og kold.