Mine ynglingsboller er disse, jeg er lige ved at bage dem til mine kollegaer, jeg havde ingen sigtet speltmel, kun "usigtet", så er lidt spændt på om de bliver alt for tunge.
Egentlig hedder de rosinboller, men jeg bryder mig ikke om rosiner i boller, så jeg bager dem uden.
25 g. gær
50 g. smør
4 dl. mælk
1½ dl. kærnemælk
3 spsk. sukker
1½ tsk. salt
3 æg
2½ dl. rosiner
2 tsk. øko citronskal
½ tsk. stødt ingefær
1 spsk. kanel
2 spsk. frisk grøn kardemomme (kan udelades)
2 spsk. stødt kardemomme
1 revet æble eller pære
2 spsk. citronsaft
Sigtet speltmel til dejen kan æltes.
Smelt smør, kom mælken i. Røres fingerlun i den smuldrede gær, og resten kommes i.
Æltes godt, hæver i ca. 40 min.
Lav 2*20 boller, hæves lunt i 20 min.
Bages ved 200 grader i ca. 20 min.
Gode speltboller
- Stimata Doamna
- Posts: 6496
- Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58
Gode speltboller
De lyder gode! Jeg elsker kardemomme :-)
Venlig hilsen
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground