Man tager 1 pakke gær og opløser den i 10 dl koldt vand.
Tilsæt 3 spsk god olivenolie, 3 spsk maldon salt eller andet godt salt, 2-3 spsk (rør)sukker, honning eller sirup, ½ kilo durummel og noget der ligner 1 kilo almindeligt hvedemel....måske LIDT mere.
Ælt det hele sammen på maskinen. Dejen skal være temmelig blød og lidt klistret, men IKKE udflydende.
Lad dejen hæve en times tid ved stuetemperatur.
Form dejen til flutes eller boller (det er smart at have våde hænder imens, så klistrer dejen ikke til fingrene!)
Lad brødene hæve igen en times tid eller så.
Tænd ovnen på 250 grader imens.
Pensl brødene med vand.
Bages på næstøverste hylde i 14-16 minutter.
[i:54eb4dce1f]OBS:[/i:54eb4dce1f]
[i:54eb4dce1f]For de forudseende kan dejen laves om aftenen og formes direkte efter æltningen. Boller eller flutes hæver så natten over i køleskabet og bages om morgenen! Vil man absolut lave store brød, så må man for sin egen skyld hellere lave dem som formbrød fordi dejen ellers løber ud[/i:54eb4dce1f]
godt brød til mad og madpakker
godt brød til mad og madpakker
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
godt brød til mad og madpakker
Lyder dejligt. Må prøves en dag når jeg har fået anskaffet en røremaskine! :linski:
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates