Bananboller med Mysli
Posted: Sat 1. Mar 2008 21:37
Har lige sat kærnemælken til ”opvarmning” så om et par timer har jeg lækre nybagte boller
Disse boller er helt fantastiske (Hvis du spørger mig) kan spises med ost, smør eller marmelade. Men de er også fantastiske uden noget, det er sådan jeg bedst kan lide dem.
Perfekt som mellemmåltid til stalden.
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 20 minutter
Antal: ca 15 stk.
• ¼ l kærnemælk
• 50 g gær
• 1 spsk. Honning
• 2 tsk salt
• 2 modne bananer
• ¼ l tykmælk, ymer eller A38
• 3 ¼ dl (150 g) havregryn
• ca. 1 dl (50 g) bran flakes eller cornflakes
• 2 dl (100 g) rosiner (Kan erstattes af soltørrede tranebær)
• 75g valnøddekerner
• 9-9½ dl (ca 500 g) hvedemel
1. Hæld kærnemælk i en skål. Og smuldr gæren heri. Tilsæt honning og salt
2. Mos bananerne, rør dem sammen med A38, tykmælk eller ymer, og kom dem i dejen med havregryn, bran-/cornflakes, rosiner og grofthakkede valnøddekerner
3. Ælt hvedemelet i lidt af gangen, indtil dejen er sammenhængende men stadig en smule klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time
4. Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at fordele dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Tænd ovnen på 200g. Bag bollerne i 20 minutter.
kh
/Diane
Disse boller er helt fantastiske (Hvis du spørger mig) kan spises med ost, smør eller marmelade. Men de er også fantastiske uden noget, det er sådan jeg bedst kan lide dem.
Perfekt som mellemmåltid til stalden.
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 20 minutter
Antal: ca 15 stk.
• ¼ l kærnemælk
• 50 g gær
• 1 spsk. Honning
• 2 tsk salt
• 2 modne bananer
• ¼ l tykmælk, ymer eller A38
• 3 ¼ dl (150 g) havregryn
• ca. 1 dl (50 g) bran flakes eller cornflakes
• 2 dl (100 g) rosiner (Kan erstattes af soltørrede tranebær)
• 75g valnøddekerner
• 9-9½ dl (ca 500 g) hvedemel
1. Hæld kærnemælk i en skål. Og smuldr gæren heri. Tilsæt honning og salt
2. Mos bananerne, rør dem sammen med A38, tykmælk eller ymer, og kom dem i dejen med havregryn, bran-/cornflakes, rosiner og grofthakkede valnøddekerner
3. Ælt hvedemelet i lidt af gangen, indtil dejen er sammenhængende men stadig en smule klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time
4. Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at fordele dejen i klatter på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter. Tænd ovnen på 200g. Bag bollerne i 20 minutter.
kh
/Diane