Du skal bruge:
1 pakke tørgær (det siger manden).
3,75 dl lunken mælk (jeg brugte kærnemælk - fordi det altid er bedre med kærnemælk)
1 toppet tsk kardemomme
1 knsp. salt (jeg ville smide 2-3 i, men jeg spiser også alt for meget salt...)
2 store æg
200 gram sukker
50 gram smeltet smør
800 gram hvedemel
400 gram blåbær (jeg tøede nogle frosne bær op)
75 gram sukker
saft og skal af en økologisk appelsin
15 gram (usaltet) smør (jeg brugte bare almindeligt smør...)
75 gram demerara-sukker (jeg brugte bare noget rørsukker)
Gør sådan her:
Rør tørgær ud i den lune mælk. Pisk æg, sukker, salt, kardemomme og smeltet smør i, når gæren begynder at vågne.
Rør (!) derefter de første 500 gram mel i væsken (brug evt. en røremaskine) til du har en lind dej, hvor der begynder at være glutentråde.
Ælt derefter det resterende mel i.
Dejen bliver meget (!) blød og ret klistret.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Mos blåbærrene let med sukker og appelsin, så smagene blandes.
Find en bradepande, læg bagepair i bunden, fordel de 15 gram smør og drys halvdelen af demerara-sukkeret i bunden.
Dejen, der nu burde være hævet, trækkes ud til den er 1-2 cm tyk - det bliver sådan noget i størrelsesordenen halvandet A4-ark. Drys lige bordet med mel først - dejen er lidt klistret.
Fordel de fleste af blåbærrene på dejen, og fold den sammen som en kuvert, så bærrene er "indeni".
Del dejen i passende stykker (jeg fik en 12-14 stykker, J.O. siger 8...), lav en dejpølse med blåbær og "sno" dejen til en snegle-knude-agtig genstand.
Fordel "blåbærsneglene" på bradepanden med rimelig afstand imellem (de breder sig når man bager dem, jo!) - og mas en fordybning i toppen på dem, hvor du drypper noget blåbær-appelsinsnask og de sidste bær. Drys med det resterende demerara.
Lad dem hæve ca. 20 minutter på et lunt sted, mens du forvarmer ovnen til 180 grader.
Bages i 25-35 minutter til skorpen er brun og skøn.
Sexy Swedish Buns á la Jamie Oliver
Sexy Swedish Buns á la Jamie Oliver
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Sexy Swedish Buns á la Jamie Oliver
Her er et link til den roriginale opskrift - med foto:
http://www.jamieoliver.com/recipes/brea ... edish-buns
http://www.jamieoliver.com/recipes/brea ... edish-buns
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Sexy Swedish Buns á la Jamie Oliver
Caster sugar er da bare almindeligt sukker, er det ikke?
Lyder ellers lækkert....
Lyder ellers lækkert....
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Re: Sexy Swedish Buns á la Jamie Oliver
CXEC wrote:Caster sugar er da bare almindeligt sukker, er det ikke?
Jo. Jeg har oversat det med "sukker" fordi jeg antager, at de fleste bruger stødt melis aka. almindeligt, hvidt sukker i kager - sådan når der står "sukker".
- Ninie.
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Re: Sexy Swedish Buns á la Jamie Oliver
Hahahahahaha.. jeg var nede ved demerara sukker - som jeg havde i tankerne - da jeg skrev det
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates