Snobrød - der kan spises!
Posted: Wed 15. Jun 2011 14:17
Følgende opskrift er spist og testet af mine elever i alderen 14-18 år.
Ingen børn, unge, lærere eller pædagoger kom til skade under frembringelsen af disse snobrød.
Ingredienser:
5 dl vand
1 liter mel
2 tsk salt
1 spsk sukker
0,25 tsk tørgær
Dagen før:
Bland tørgær med en halv liter mel, rør vandet (koldt) i.
Jeg lod røremaskinen røre det grundigt sammen, til der var trukket lette glutentråde.
Ælt/rør resten af melet i - dejen er våd.
Lad hæve 12 timer.
På bagedagen:
2-3 timer før bagning slås dejen ned, tilsæt evt. lidt mere mel.
Ved bagning:
Dejen slås ikke ned, men hives af i klumper, der forsigtigt formes om passende pinde. Bages gyldne over gråt, glødende træ.
Portionen passer til ca. 6 unge mennesker med god appetit, forudsat de får serveret pølser til.
Ingen børn, unge, lærere eller pædagoger kom til skade under frembringelsen af disse snobrød.
Ingredienser:
5 dl vand
1 liter mel
2 tsk salt
1 spsk sukker
0,25 tsk tørgær
Dagen før:
Bland tørgær med en halv liter mel, rør vandet (koldt) i.
Jeg lod røremaskinen røre det grundigt sammen, til der var trukket lette glutentråde.
Ælt/rør resten af melet i - dejen er våd.
Lad hæve 12 timer.
På bagedagen:
2-3 timer før bagning slås dejen ned, tilsæt evt. lidt mere mel.
Ved bagning:
Dejen slås ikke ned, men hives af i klumper, der forsigtigt formes om passende pinde. Bages gyldne over gråt, glødende træ.
Portionen passer til ca. 6 unge mennesker med god appetit, forudsat de får serveret pølser til.