Har jeg sørme lavet her til eftermiddag.... Dobbelt protion endda... Og var nødt til at dele op undervejs....
Jeg kom følgende i:
1300 gram sukker / sirup - bare fordi jeg nu havde noget sirup
5 dl fløde
100 smør
2-3 tesker vanilje sukker af den hjemmelavede slags
200 gram mandelsplitter/ Pecan nødder - som jeg delte nogen lunde mellem de to portioner og den sidste portion kom jeg 100 gram 85% chokolade og 28 gram cacaopulver i.......
Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og varm op ved jævn varme, under konstant omrøring, til alt sukkeret er opløst. Bring massen i kog og fortsæt kogningen, til en dråbe af den kan danne en blød kugle, når den dyppes i koldt vand. Tag gryden fra varmen og sæt den i koldt vand, så massen hurtigt afkøles til ca. 50° , så bliver den sej og gylden. Pisk i blandingen til massen bliver tykkere. Hæld massen i en velsmurt form med bagepapir og stil den koldt nogle timer. Skæres i små firkanter.
NÅ JA, fordi jeg jo har sukker termometer, så fandt jeg ud af at 120 grader er ret godt at ramme ca.
I den første portion smed jeg nøddeblandingen i efter den var hældt i formen, den anden portion kom jeg nøddeblandingen ned i og kogte dem med!