nem chokolademousse
Posted: Fri 23. Dec 2011 22:44
Pisk tre æggeblommer med tre spsk sukker til det er tykt og hvidt og lækkert og ikke knaser mere.
Pisk tre æggehvider til stift skum.
Pisk tre dl fløde til blødt skum.
Smelt 150 gram chokolade. Mørk, lys eller hvid som man behager.
Jeg smelter det i en stålskål over en termoskål med kogende vand. Når alt er smeltet pånær de tre øverste tern, så fjerner jeg skålen fra varmekilde. De sidste tern smelter for restvarmen i skålen.
Rør æggeblommerne i chokoladen med en bred ske.
Vend flødeskummet i med lette tag.
Vend æggehviderne i på samme måde. Rækkefølgen er vigtig: fedtet i fløden bærer æggehviden oppe.
Pisk tre æggehvider til stift skum.
Pisk tre dl fløde til blødt skum.
Smelt 150 gram chokolade. Mørk, lys eller hvid som man behager.
Jeg smelter det i en stålskål over en termoskål med kogende vand. Når alt er smeltet pånær de tre øverste tern, så fjerner jeg skålen fra varmekilde. De sidste tern smelter for restvarmen i skålen.
Rør æggeblommerne i chokoladen med en bred ske.
Vend flødeskummet i med lette tag.
Vend æggehviderne i på samme måde. Rækkefølgen er vigtig: fedtet i fløden bærer æggehviden oppe.