Créme Brulée
Posted: Wed 6. Jun 2007 22:33
[b:77423a492e]Ingredienser:[/b:77423a492e]
5 æggeblommer - pasteuriserede!
125 g sukker
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde
1 vaniliestang
2 spsk. rørsukker
[b:77423a492e]Fremgangsmåde:[/b:77423a492e]
Æggeblommer, sukker og kornene fra 1 vaniliestang piskes sammen. Tilsæt sødmælk og fløde. Smør 6 små rammekiner eller 4 lidt større (selv anvendte jeg én stor form) og fordel blandingen heri. Bages i forvarmet ovn i vandbad ved 150 °C i 45-50 minutter. Test med nål om massen er fast og tyk, ellers skal det have lidt længere bagetid.
[b:77423a492e]Anretning:[/b:77423a492e]
Stilles på køl indtil servering. Inden servering drysses rørsukker på og rammekinerne sættes i koldt vandbad i ovnen under grillen. Sukkeret skal kun lige akkurat krystallisere og desserten er færdig og klar til servering.
Har man en lille gasbrænder til madlavning så anvend den til at krystallisere sukkeret med, det giver et meget proffessionelt udseende.
Velbekomme.
5 æggeblommer - pasteuriserede!
125 g sukker
¼ l sødmælk
¼ l piskefløde
1 vaniliestang
2 spsk. rørsukker
[b:77423a492e]Fremgangsmåde:[/b:77423a492e]
Æggeblommer, sukker og kornene fra 1 vaniliestang piskes sammen. Tilsæt sødmælk og fløde. Smør 6 små rammekiner eller 4 lidt større (selv anvendte jeg én stor form) og fordel blandingen heri. Bages i forvarmet ovn i vandbad ved 150 °C i 45-50 minutter. Test med nål om massen er fast og tyk, ellers skal det have lidt længere bagetid.
[b:77423a492e]Anretning:[/b:77423a492e]
Stilles på køl indtil servering. Inden servering drysses rørsukker på og rammekinerne sættes i koldt vandbad i ovnen under grillen. Sukkeret skal kun lige akkurat krystallisere og desserten er færdig og klar til servering.
Har man en lille gasbrænder til madlavning så anvend den til at krystallisere sukkeret med, det giver et meget proffessionelt udseende.
Velbekomme.