Tengstedtsk æblekage
Posted: Thu 6. Dec 2007 15:25
Mindst 1 kg Filippa eller andet godt og aromatisk æble. (så lad gå da: Ingrid Marie)skæres i meget tynde både. Æblerne skal skylles først, men ikke skrælles og ikke tørres.
Vend æblebådene i en skål med 300 gram demerare sukker og 1½-2 spsk kanel.Sukkeret trækker lidt saft ud af æblerne. Lad dem stå i skålen og trække imens du laver dejen.
1 pk smør piskes med 4½ dl almindeligt kedeligt hvidt sukker eller almindeligt kedeligt rå rørsukker fra nutana og kornene af en tyk og lækker polynesisk vanillestang. (vanillesukker kan gå an i mangel på bedre havelse)
Tilsæt 6 æg eet af gangen og pisk et minut imellem hver.
5 dl mel og 1 1/2 tsk bagepulver blandes forsigtigt i med en stor ske.
For en bradepande med bagepapir. Hæld dejen ud i bradepanden. stik nu æblesnitterne HELT TÆT ned i dejen. Der kan være mange, og de skal stå op i dejen med skindsiden opad.
Hæld sukkersnasket fra bunden af skålen ud over.
bages v 200 grader i 25-30 minutter midterste hylde.
Den er god både kold og varm og med eller uden flødeskum eller vanilleis eller andet smat til.
Vend æblebådene i en skål med 300 gram demerare sukker og 1½-2 spsk kanel.Sukkeret trækker lidt saft ud af æblerne. Lad dem stå i skålen og trække imens du laver dejen.
1 pk smør piskes med 4½ dl almindeligt kedeligt hvidt sukker eller almindeligt kedeligt rå rørsukker fra nutana og kornene af en tyk og lækker polynesisk vanillestang. (vanillesukker kan gå an i mangel på bedre havelse)
Tilsæt 6 æg eet af gangen og pisk et minut imellem hver.
5 dl mel og 1 1/2 tsk bagepulver blandes forsigtigt i med en stor ske.
For en bradepande med bagepapir. Hæld dejen ud i bradepanden. stik nu æblesnitterne HELT TÆT ned i dejen. Der kan være mange, og de skal stå op i dejen med skindsiden opad.
Hæld sukkersnasket fra bunden af skålen ud over.
bages v 200 grader i 25-30 minutter midterste hylde.
Den er god både kold og varm og med eller uden flødeskum eller vanilleis eller andet smat til.