Snickerdoodles
Posted: Sun 20. Apr 2008 21:08
[b:533f47e710]Man tager:[/b:533f47e710]
½ kop flormelis
½ kop demeraresukker
200 gram Kærgården eller lign. blandingsprodukt. Smør kan IKKE bruges, der SKAL være olie i dejen.
1 æg
6 dl mel
1/4 tsk fint salt
½ tsk bagepulver eller natron
Kanelsukker af 1 dl demeraresukker og 1 spsk kanel.
[b:533f47e710]Fremgangsmåde:[/b:533f47e710]
Rør kærgården og de to slags sukker sammen til det bliver tykt og lyst og let. Tilsæt ægget og rør igen i et minuts tid eller så ved højeste hastighed. Bland mel, salt og bagepulver/natron sammen og rør det i æggemassen.
Alt kan røres i røremaskinen.
Form, med meget let hånd, den bløde dej til kugler á 2½-3 cm i diameter - jeg får 32 stk. ud af portionen.
Tril kuglerne i kanelsukkeret til de er dækket over det hele.
Læg dem med god afstand på bageplader m/bagepapir.
Tag nu et almindeligt drikkeglas, dyp bunden af glasset i den sidste rest kanelsukker og brug det til at trykke dejkuglerne flade med - de skal være ca 3/4 cm tykke.
Bag kagerne v/180 grader i ca 15 minutter, måske lidt mindre i en velfungerende ovn - min nuværende er ikke just noget mønstereksempel. Lad kagerne stå et minuts tid på bagepladen, og flyt den så over på en rist til afkøling.
½ kop flormelis
½ kop demeraresukker
200 gram Kærgården eller lign. blandingsprodukt. Smør kan IKKE bruges, der SKAL være olie i dejen.
1 æg
6 dl mel
1/4 tsk fint salt
½ tsk bagepulver eller natron
Kanelsukker af 1 dl demeraresukker og 1 spsk kanel.
[b:533f47e710]Fremgangsmåde:[/b:533f47e710]
Rør kærgården og de to slags sukker sammen til det bliver tykt og lyst og let. Tilsæt ægget og rør igen i et minuts tid eller så ved højeste hastighed. Bland mel, salt og bagepulver/natron sammen og rør det i æggemassen.
Alt kan røres i røremaskinen.
Form, med meget let hånd, den bløde dej til kugler á 2½-3 cm i diameter - jeg får 32 stk. ud af portionen.
Tril kuglerne i kanelsukkeret til de er dækket over det hele.
Læg dem med god afstand på bageplader m/bagepapir.
Tag nu et almindeligt drikkeglas, dyp bunden af glasset i den sidste rest kanelsukker og brug det til at trykke dejkuglerne flade med - de skal være ca 3/4 cm tykke.
Bag kagerne v/180 grader i ca 15 minutter, måske lidt mindre i en velfungerende ovn - min nuværende er ikke just noget mønstereksempel. Lad kagerne stå et minuts tid på bagepladen, og flyt den så over på en rist til afkøling.