kærnemælkshorn
Posted: Sat 27. Sep 2008 08:34
Ingredienser
125 g smør
2 dl kærnemælk
1 æg
50 g gær
500 g hvedemel
2 tsk vaniliesukker
Fyld:
200 g marcipan
125 g sukker
125 g blødt smør
evt noget kraftigt og ikke for tyndt marmelade
Pensling:
sødmælk eller 1 sammenpisket æg
Drysses med rørsukker (demerare er bedst)
Bages: ca. 12 min. ved 200-225 grader
Start med at blande fyldet sammen.
Smelt derefter smørret og pisk det derefter sammen med mælk, gær og æg. Mel og vaniliesukker blandes i dejen og den æltes til dagen er blød og smidig. Dejen deles i tre dele, som hver rulles ud og skæres i 8 trekanter. Læg en lille pølse af fyldet og/eller en lille klat marmelade på den brede ende og trekanterne rulles fra den brede ende. Hornene efterhæver i mindst. 10 min gerne længere (dem igår fik 40 minutter og blev rigtig lækre og luftige), pensles og bages midt i ovnen.
125 g smør
2 dl kærnemælk
1 æg
50 g gær
500 g hvedemel
2 tsk vaniliesukker
Fyld:
200 g marcipan
125 g sukker
125 g blødt smør
evt noget kraftigt og ikke for tyndt marmelade
Pensling:
sødmælk eller 1 sammenpisket æg
Drysses med rørsukker (demerare er bedst)
Bages: ca. 12 min. ved 200-225 grader
Start med at blande fyldet sammen.
Smelt derefter smørret og pisk det derefter sammen med mælk, gær og æg. Mel og vaniliesukker blandes i dejen og den æltes til dagen er blød og smidig. Dejen deles i tre dele, som hver rulles ud og skæres i 8 trekanter. Læg en lille pølse af fyldet og/eller en lille klat marmelade på den brede ende og trekanterne rulles fra den brede ende. Hornene efterhæver i mindst. 10 min gerne længere (dem igår fik 40 minutter og blev rigtig lækre og luftige), pensles og bages midt i ovnen.