Grove muffins med frugt og kanel
Posted: Sat 10. Jan 2009 15:24
Ingredienser:
7 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
3/4 tsk flagesalt
1 stor tsk kanel.
2 syrlige æbler i tern (skal ikke skrælles. Æbler med rød skræl er pænest. Vi har brugt Elshoff indtil videre - der er både pæne og velegnede)
250-300 gram frosne blåbær (skal IKKE optøes først)
4 dl havregryn
6 spsk smør, blødt.
2½ dl rørsukker
1 dl Billingtons unrefined molasses
½ del ahornsirup
4 dl skummetmælk
2 æg
Fremgangsmåde - for dummies:
Smør, sukker, sirup, salt og æg piskes sammen i en skål til en nogenlunde ensartet gang smat. Put havregryn, mælk , mel, kanel og bagepulver i. Rør æbler og blåbær forsigtigt i dejen så de ikke bliver mast (det er derfor blåbærrene skal være frosne)
Dejen fordeles i 28 af de store papirsforme til muffins.
Bag v. 200 grader i et langt kvarter (de er længe om at få en pæn kulør på toppen, men det SKAL de altså have!)
Særligt at være opmærksom på:
Smager latterligt godt...
Fryseegnet/ikke-fryseegnet
De kan FINT fryses, men så skal det være inden bagningen - så kan man totalt overskudsagtigt lige knalde en plade muffins i ovnen når man ser at der kommer gæster op af indkørslen. :hhansen: De frosne muffins skal bare have et minuts tid mere i ovnen for at være klar.
7 dl hvedemel
1 spsk bagepulver
3/4 tsk flagesalt
1 stor tsk kanel.
2 syrlige æbler i tern (skal ikke skrælles. Æbler med rød skræl er pænest. Vi har brugt Elshoff indtil videre - der er både pæne og velegnede)
250-300 gram frosne blåbær (skal IKKE optøes først)
4 dl havregryn
6 spsk smør, blødt.
2½ dl rørsukker
1 dl Billingtons unrefined molasses
½ del ahornsirup
4 dl skummetmælk
2 æg
Fremgangsmåde - for dummies:
Smør, sukker, sirup, salt og æg piskes sammen i en skål til en nogenlunde ensartet gang smat. Put havregryn, mælk , mel, kanel og bagepulver i. Rør æbler og blåbær forsigtigt i dejen så de ikke bliver mast (det er derfor blåbærrene skal være frosne)
Dejen fordeles i 28 af de store papirsforme til muffins.
Bag v. 200 grader i et langt kvarter (de er længe om at få en pæn kulør på toppen, men det SKAL de altså have!)
Særligt at være opmærksom på:
Smager latterligt godt...
Fryseegnet/ikke-fryseegnet
De kan FINT fryses, men så skal det være inden bagningen - så kan man totalt overskudsagtigt lige knalde en plade muffins i ovnen når man ser at der kommer gæster op af indkørslen. :hhansen: De frosne muffins skal bare have et minuts tid mere i ovnen for at være klar.