Gluten og laktosefri...........
Posted: Sat 5. Dec 2009 14:59
Æbleskiver ca. 50 stk.
3 æg
1/2 tsk. Natron
Skræl af 1 økologisk citron (kan udelades)
200 gr. Rismel
80 gr. Maizena
20 gr. Sukker
1/2 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme
1 spsk. Husk eller Skallin
1/2 l. rismælk/soyamælk eller laktosefri mælk fra Arla
50 gr. raps olie eller smeltet margarine (Vital D´or – købt i Lidl)
50 gr. raps olie eller smeltet margarine til bagning
Dejen røres med maskine.
Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes.
Citronskrællen rives fint og mel (rismel, husk og maizena) afvejes og blandes med sukker, salt og kardemomme.
Æggeblommer, rismælk og smeltet margarine kommes i røreskålen og melblandingen tilsættes under omrøring.
Æggehviderne vendes forsigtigt i inden bagning.
Panden opvarmes og der kommes lidt olie i hvert hul inden de fyldes helt med dej.
Æbleskiverne vendes 1/2 omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele. Serveres med flormelis og marmelade.
3 æg
1/2 tsk. Natron
Skræl af 1 økologisk citron (kan udelades)
200 gr. Rismel
80 gr. Maizena
20 gr. Sukker
1/2 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme
1 spsk. Husk eller Skallin
1/2 l. rismælk/soyamælk eller laktosefri mælk fra Arla
50 gr. raps olie eller smeltet margarine (Vital D´or – købt i Lidl)
50 gr. raps olie eller smeltet margarine til bagning
Dejen røres med maskine.
Æggehviderne skilles fra blommerne, og hviderne piskes stive med natron og gemmes.
Citronskrællen rives fint og mel (rismel, husk og maizena) afvejes og blandes med sukker, salt og kardemomme.
Æggeblommer, rismælk og smeltet margarine kommes i røreskålen og melblandingen tilsættes under omrøring.
Æggehviderne vendes forsigtigt i inden bagning.
Panden opvarmes og der kommes lidt olie i hvert hul inden de fyldes helt med dej.
Æbleskiverne vendes 1/2 omgang ad gangen med en strikkepind, så de bliver jævnt brune over det hele. Serveres med flormelis og marmelade.