gulerods- porretærte

Post Reply
User avatar
aribeth
Administrator
Posts: 3801
Joined: Sat 2. Jul 2011 18:26

gulerods- porretærte

Post by aribeth »

Lav en tærtedej:
150 gram mel,
50-75 gram koldt smør skåret i tern,
1/4-1/2 tsk salt,
et helt æg,
2 spsk vand
Hak smørret ind i melet med en kniv til det lidt ligner revet ost... (eller stykkerne af smørret i er i hvert fald så små så det ikke er så nemt at hakke dem mere... det ligner sgu ikke ost) hæld salt i, æg i og vand... rør sammen med kniven og saml det hele meget hurtigt og løst i hånden, så smørret ikke bliver for varmt.
Lad den hvile en halv til en hel times tid i køleskab eller mere... dejen bliver supersprød og flaget og lækker!

rul dejen ud og prop i form, stik huller i bunden.... forbag 10 minutter ved 200 grader...

FYLD:
riv 4-5 gulerødder
skær 1-2 porrer i stykker
3 fed hvidløg
1-2 spsk friskrevet ingefær
en meget stor håndfuld frisk timian
salt
peber

Svits det hele på panden i lidt olie, brug evt en smule soya som erstatning for salt...

prop det hele på tærtebunden

rør to æg sammen med 2 dl cremefraiche 9% og ½-1 dl vand og lidt salt. Hæld det ud over grøntsagsblandingen

bag tærten i 25 minutter ved 200 grader...
Raxacoricofallapatorius
Post Reply