Rød Dahl

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Rød Dahl

Post by 99E »

Ingredienser:
275 gram røde linser
2 dåser tomater, hakkede eller flåede eller hele cherrytomater i juice efter smag og lyst.
1 løg
Olie
110 gram rød karrypasta (eller efter smag)
1/2 spsk spidskommen, stødt.
1/4 tsk stødt ingefær
Kardemomme
3 fed hvidløg
Citronsaft
Evt. salt

Sådan gør du:
Snit løgene som du lyster og steg dem i olien med karrypasta og øvrige krydderier.
Når løgene er klare og krydderierne dufter, tilsætter du linserne, som vendes rundt i massen sammen med de to dåser tomater.
Tilsæt ca. 1 liter vand og lad simre, til linserne er møre (regn med ca. 30 minutter).

Smag til med citronsaft og salt, evt. ekstra rød karry (eller lidt tandoori).

Vi spiser den "som den er", men man kan med fordel gufle lidt ris eller naanbrød i sig til dahlen.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply