Gul Dahl

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Gul Dahl

Post by 99E »

Ingredienser:
500 gram flækkede, gule ærter.
3 løg
(Eventuelt en rest blomkålsstok som lå og flød og var for dyr til bare at smide ud...)
4 gulerødder
110 gram grøn karrypasta
Olie
Spidskommen, stødt koriander, stødt ingefær, peber og salt.
Evt. lidt ekstra gul eller grøn karry.
Lidt citronsaft.

Sådan gør du:
Ærterne lægges i blød natten over (eller fra morgenstunden til aftensmadstid) i ca. en liter vand.

Næste morgen steges de hakkede løg og blomkålsstokken i tern af i olie sammen med karrypasta.
Ærter og vand hældes over, når løgene er klare og karryen dufter.
Lad simre til ærterne er møre og blevet til grød.

Imens skrælles gulerødderne, skæres i skrå, dekorative skiver og koges let uden salt.

Når ærterne er kogt ud, røres dahlen godt sammen.
Tilsæt gulerødderne og vend dem i massen.
Tilsæt evt. lidt af gulerodsvandet.

Smag til med de øvrige krydderier.

Vi spiser den "som den er" eller til kylling.
Man kan også spise brød eller ris til - eller lam.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply