Tomat-couscous

Post Reply
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Tomat-couscous

Post by 99E »

[b:b14f13bf02]Tilberedningstid: [/b:b14f13bf02]
Mindre end en halv time...

[b:b14f13bf02]Antal personer retten er beregnet til: [/b:b14f13bf02]
2-3, som tilbehør til fx kød 4-5

[b:b14f13bf02]Ingredienser: [/b:b14f13bf02]
2 dl couscous
2 dl grøntsagsboullion + ca. lige så meget kogende vand
2 rødløg
4 tomater
smør
Salt og peber efter smag
250 g hytteost, evt. iblandet hallede oliven eller hvad man ny synes om...

[b:b14f13bf02]Fremgansmåde - for dummies: [/b:b14f13bf02]
Couscous'en hældes op i "noget, der kan tåle varme og have låg på", fx en skål eller gryde.
Boullionen bringes i kog. Når den koger hældes den over couscous'en, der dækkes til og trækker. Rør i det efter 5 minutters tid og spæd op med kogende vand indtil couscousen er blød at tygge i.

Hvis man ikke er sådan en totalt overskudsagtig PiaR-agtig person bruger man en boullionterning. Det virker også. I så fald udrøreres denne i kogende vand far kogekanden og hældes over cous-cousen.

Imens al denne kogen og trækken og røren finder sted skæres løg + tomater i både og steges i smør til løgbådene er bløde. Tomaterne bliver smattede, og det er OK.

Krydr med salt og peber, og evt. hvidløg.

Når det hele er klart, blander man couscous med løg og tomater - det får en lidt risotto-agtig konsistens.

Serveres med hytteost som "dressing" og gerne med lidt godt brød til og en salat.

[b:b14f13bf02]Særligt at være opmærksom på: [/b:b14f13bf02]
Hvis man tilsætter ekstra tomater skal man ikke give couscous'en så meget at drikke.
Sørg for at løgene bliver stegt ordentligt bløde.
Couscous kan også tilberedes v. kogning i en gryde - men da vi afprøvede denne opskrift var de fleste af vores gryder i opvaskeren...

[b:b14f13bf02]Fryseegnet/ikke-fryseegnet: [/b:b14f13bf02]
Prøv bare - men det bliver nok endnu mere noget smatteværk efter optøning.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
Post Reply