grøn wok m/svampe og nødder
Posted: Thu 17. Apr 2008 21:52
til 5-6 personer.
[b:99275a9888]ingredienser:[/b:99275a9888]
1 squash
500 gram champignon
1 bundt forårsløg eller et par porrer.
1 stor grøn peberfrugt
3 fed hvidløg
1 stykke ingefær
1 grøn chili
500 gram ærter (frosne eller friske - evt sukkerærter)
cashewnødder
neutralt smagende olie
japansk soya
[b:99275a9888]fremgangsmåde:[/b:99275a9888]
Skær grønsagerne i stykker: svampene i ½ cm tykke skiver, forårsløgene i tynde ringe på skrå, squashen i kvarte på langs, derefter i 1 cm tykke skiver, sukkerærterne skæres over i halve.
Snit hvidløgsfeddene, chilien og ingefæren meget tyndt.
Varm olien op i en wok. Den skal være så varm at den ryger. Svits grønsager og svampe hurtigt, tilsæt lidt soya for at salte.
Server med jasminris.
Kødspisere kan evt gnide en god bøf på begge sider med et fed hvidløg, stege den for rask varme, tilsætte en spsk soya og lidt kværnet peber.
Lad bøffen "samle sig" lidt før den skæres i papirtynde skiver og serveres som tilbehør.
[b:99275a9888]ingredienser:[/b:99275a9888]
1 squash
500 gram champignon
1 bundt forårsløg eller et par porrer.
1 stor grøn peberfrugt
3 fed hvidløg
1 stykke ingefær
1 grøn chili
500 gram ærter (frosne eller friske - evt sukkerærter)
cashewnødder
neutralt smagende olie
japansk soya
[b:99275a9888]fremgangsmåde:[/b:99275a9888]
Skær grønsagerne i stykker: svampene i ½ cm tykke skiver, forårsløgene i tynde ringe på skrå, squashen i kvarte på langs, derefter i 1 cm tykke skiver, sukkerærterne skæres over i halve.
Snit hvidløgsfeddene, chilien og ingefæren meget tyndt.
Varm olien op i en wok. Den skal være så varm at den ryger. Svits grønsager og svampe hurtigt, tilsæt lidt soya for at salte.
Server med jasminris.
Kødspisere kan evt gnide en god bøf på begge sider med et fed hvidløg, stege den for rask varme, tilsætte en spsk soya og lidt kværnet peber.
Lad bøffen "samle sig" lidt før den skæres i papirtynde skiver og serveres som tilbehør.