Løve... øh, Hest i hjemmelavet karry....

Post Reply
User avatar
Lena
Posts: 3359
Joined: Sat 29. Sep 2007 20:48

Løve... øh, Hest i hjemmelavet karry....

Post by Lena »

[align=center:8e63c6b679][b:8e63c6b679]Løve i hjemmelavet karry[/b:8e63c6b679][/align:8e63c6b679]

Nedenstående er saxet fra JRT-nyt sept 2007........

[i:8e63c6b679]Denne opskrift stammer fra en østafrikansk kogebog fra kolonitiden. Forfatteren oplyser, at hendes
originale opskrift egentlig foreskriver tigerkød, ”but I guess a juicy lion will do”. Redaktricen her
på bladet har i sin tid ”på de store luftsyns sletter i Masai Reserve”(citat: Karen Vixen – øh,
Blixen) prøvet opskriften med zebra, elsdyrantilope, kalv og ged – den virker lige fortrinligt med alt
rødt kød, når blot det er mørt og magert. Om man ønsker en virkelig ”hot” sag, kan der yderligere
tilsættes chili. Er dit kød ikke heeelt mørt, kan du jo gøre som de afrikanske husmødre: tilsæt en
umoden papaya i terninger – det mørner effektivt kødet og smager desuden fortrinligt.[/i:8e63c6b679]

1 kg mørt, helst vildt, kød afpudses og skæres i tynde skiver, evt. strimler.
2,5 dl sødmælksyoghurt naturel
saften af 1 citron el. 2 lime
6 tsk. fintrevet frisk ingefær - nøjes med 1-2 tsk. hvis du bruger den tørrede, stødte vare
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. knust spidskommenfrø - bliver absolut bedst, hvis du først rister dem på hed, tør pande
½ tsk knust korianderfrø - samme, men brug allerhelst finthakkede friske korianderblade
4 fed knust hvidløg
2 finthakkede løg
salt
peber blandes til en marinade, hvori kødet trækker mindst 2,
helst 8-12 timer.

Marinaden hældes fra kødet (skal gemmes til senere brug).

Kødet svitses i smør, steges igennem ved jævn varme og tages af panden – holdes varmt. Marinaden hældes på panden med stegesky, opvarmes til kogepunktet, jævnes om nødvendigt med lidt meljævning til foretrukken konsistens; karrysovsen smages til og hældes over det varme kød.
Ønsker du en mild og blødt afrundet karry, kan du erstatte yoghurt med kokosmælk og øge mængden af citron/lime til det dobbelte.

Server med ris og grønt efter smag.
Post Reply