Gnocchi er gode at lave hvis man har nogle kartofler til overs fra gårsdagens aftensmad og ikke gider brasede kartofler fx.
Kogte kartofler... lad os sige 500 gram, jeg har kun lavet opskriften på slump, men jeg førsøger at lave en ca. opskrift
50 gram revet parmesan.
mel, ca en 1/3 del af kartoffelmængden, men det er lidt svært at sætte præcis mål på da det afhænger af konsistensen af "dejen".
1 æg eller to æggeblommer (fordi det var det jeg havde i køleren)
salt
mos alle ingredienserne sammen med en gaffel, til det har en nogenlunde ensartet masse... tag det ud på et bord og rul dejen ud i fingertykke pølser. dejen må ikke klistre, men må heller ikke være så tør så den smuldrer. Men det er en god ide at rulle det ud i mel.
Når du har rullet fingerpølserne skærer du dem ud i 2 cm stykker og så tager du en gaffel og ruller gnocchierne med rillerne på gaflen så de får riller og får en fordybning på midten, skabt af gaflens tænder... det er lidt svært at forklare men heldigvis må gnocchi se ud som man vil... det er bare godt at der lissom er en slags fordybning i dem
Nå... når du så har lavet dem lader du dem ligge en halv times tid eller mere på en meldrysset plade... så koger du noget vand i en gryde og dumper gnocchierne deri. når de kommer op til overfladen er de kogt nok og så smider du dem over i en skål med koldt vand.
Så er de sådan set færdige og kan serveres i diverse saucer, tomat, svampe, fløde og så videre...
MEN... jeg synes de skal steges inden man gør det... fordi de er lidt melbolle klæge...
Så jeg varmer en pande med olivenolie og så steger jeg dem til de er gyldne... og SÅ spiser jeg dem med en god tomatsauce eller lignende....
Katrine
Kartoffel gnocchi
- Stimata Doamna
- Posts: 6496
- Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58
Re: Kartoffel gnocchi
Det lyder som en rigtig god variation over de evindelige brasede kartofler
Venlig hilsen
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Randi
Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
Re: Kartoffel gnocchi
Det lyder godt.
Da jeg læste i aftensmadtråden tænke jeg lige på, hvordan man fabrikerer sådan nogle.
Men jeg nåede jo ikke engang at spørge inden opskriften dukkede op
Da jeg læste i aftensmadtråden tænke jeg lige på, hvordan man fabrikerer sådan nogle.
Men jeg nåede jo ikke engang at spørge inden opskriften dukkede op
Heidi
Re: Kartoffel gnocchi
MEN... jeg synes de skal steges inden man gør det... fordi de er lidt melbolle klæge...
AHA! Det har vi muligvis forklaringen på mine gnocci/spätzle/knödel-traumer.
jeg synes nemlig, at den slags er noget af det mest kedsommelige man kan spise overhovedet - og jeg bliver helt ked af hver gang disse fænomener omtales: kogt smat, det er hvad de er.
Men muligvis problemet kan løses ved at stege bæsterne bagefter - det KAN jo ikke passe, at de generelt ikke er spiselige objekter, når der findes SÅ uendeligt mange versioner deraf??
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Re: Kartoffel gnocchi
nej jeg synes de er LÆKRE når de er sprødstegte og så med parmesan på ... mmmm og olivenolie
Elers er det lidt som melboller... det er der jo nogen der godt kan lide
Katrine
Elers er det lidt som melboller... det er der jo nogen der godt kan lide
Katrine
Re: Kartoffel gnocchi
Kan man koge dem, og så stege dem senere når man vil bruge dem?
hilsen sine
Tilbage i b
Tilbage i b
Re: Kartoffel gnocchi
Det kan man godt sine det har jeg gjort... de kan sagtens holde sig et par dage i køleren i kogt tilstand og bliver faktisk lidt nemmere at stege sprøde på den måde
Katrine
Katrine