Madtråden!

Her kan du snakke om al det, der ikke hører hjemme på de andre fora! Al den snak der plejer at løbe i Rytterstuen - det er her! Intet er forbudt - bare du følger dansk lov.
Post Reply
User avatar
HHansen
Posts: 6997
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:01

Re: Madtråden!

Post by HHansen »

Hvad spiser I til fiskefrikadeller?

Det skal vi nemlig have til aften, men jeg savner inspiration til tilbehør... Jeg har kartofler, hvidkål, gulerødder, peberfrugt... og sikkert også andet...
Overvejer noget stuvet hvidkålsagtigt...
Mvh

-Helle

--------------------------------------------------------------------------------
I can manage without the bare necessities - it's my luxury I cant do without!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Madtråden!

Post by 99E »

Det kommer an på, hvordan fiskefrikadellerne er krydret.

Men fx:
- små, kogte kartofler vendt i pesto + "sommeragtig salat".
- Små kote kartfoler med smør + salat
- squash-"spaghetti" med tomatsauce
- ærtemos (grønne ærter most med smør og evt. en spsk creme fraiche, salt og peber).
- coleslaw og fritter

Man kunne sikkert også lave kogte kartofler med persillesovs.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Madtråden!

Post by 99E »

smukke-ped wrote:Forleden var min far her med fisk.....så jeg lavede fars, og stegte til deller. De blev spist med helt friske kartofler og persillesovs.

Friskhakket, frisk fisk til friske fiskedeller er fantastisk... :aribeth:
Faktisk er frisk fisk generelt ret fantastisk... :elsk:

Vi har fyldt en masse rødfisk med friske krydderurter:
Image
Og så har vi frosset dem ned.
Pointen skulle gerne være, man så hiver sådan en fiskefætter op, smider den i et fad med hvidvin og så damper den i ovnen til den er færdig. Nem mad!
De er fyldt med forskellige blandinger af koriander, timian, mynte og persille. Nåhja, og kørvel.

Og så har vi haft første ægte grillaften på altanen...
Bøffer og moskusfrankfurtere med kartoffelsalat m. kvanstilke i.
Jeg ELSKER kvan!!!
Image

I går bagte vi pizzaer:
Image
Noget skulle vi jo bruge den tomatsovsrest til...
Øverst til venstre: Tørret skinke, squash"spaghetti"-rester, dåseartiskok, masser af ost.
Øverst til højre: Asparges, skinke, artiskok, oooost.
De var gode. Især den med asparges, faktisk...
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Madtråden!

Post by 99E »

Kartoffelsalaten er helt hjemmelavet.
Kartofler, kvanstilke, creme fraiche, et fint hakket løg, olivenolie med hvid trøffel-smag.

Det er overhovedet ikke det samme som sådan en købekartoffelsnaskesalat.
Lidt ligesom slagterens moskusfrankfurtere IKKE er det samme som hotdogpølser...
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
99E
Posts: 8010
Joined: Fri 18. Nov 2005 09:33

Re: Madtråden!

Post by 99E »

Så er der marmelade!
Image
Hvordan smager kvanmarmelade?
Som en blanding af rabarbermarmelade og bladselleri med et touch af citron.
- Ninie.

It's not the size of your rope - it's how you wiggle it!
User avatar
HeidiO
Posts: 2679
Joined: Sun 1. Jul 2007 09:37

Re: Madtråden!

Post by HeidiO »

Det lyder ikke som noget jeg kan forestille mig smagen af :hhansen:
Heidi
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Re: Madtråden!

Post by annetteB »

Idag har vi fået pasta carbonara med ærter. Aja har lavet det. Desserten er jordbær med fløde.
Godt det snart er den første, budgettet har lidt en anelse under motorcykelkøb :hhansen:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
stinemull
Posts: 404
Joined: Sun 2. Mar 2008 22:04

Re: Madtråden!

Post by stinemull »

Galloway flanksteak og salat fra køkkenhaven.

Vi har fundet et sted der er ret billig med kød fra 100% fritgående Galloway og skotsk højland. det smager super godt og bliver leveret lige til lågen i frostkasser. Så er det ingen sag at spise dyr der har haft et ordentligt liv.
Susmh
Posts: 487
Joined: Mon 20. Feb 2006 12:32

Re: Madtråden!

Post by Susmh »

Stinemull kan du overtales til at give navnet på din leverandør?
Jeg syntes det er svært af finde noget fornuftigt oksekød.
Susanne

Always look at the bright side of life.
stinemull
Posts: 404
Joined: Sun 2. Mar 2008 22:04

Re: Madtråden!

Post by stinemull »

Det hedder jelling naturkød og man bestiller bare online og så levere de. Mener de kommer her op mindst hver 2. Uge.
Post Reply