prøv og steg en bøf og se hvordan det smager au naturel!
Jeg ved det faktisk ikke helt... altså jeg har kun hørt at det skulle smage godt...
Det var da i øvrigt en lille elg på kun 10 kilo !!
Katrine
Elg kød.
Re: Elg kød.
hehe... sig han er DØGTIG!!!
så vidt jeg kan læse mig til siger folk det skal gennemsteges... og er godt i grydestege og ragouter
Katrine
så vidt jeg kan læse mig til siger folk det skal gennemsteges... og er godt i grydestege og ragouter
Katrine
Re: Elg kød.
Jeg har kun smagt elg i form af en stegt bøf (og den var da vist svagt lyserød, som jeg husker) og det smagte skøøøønt.
Et in arcadia ego
Re: Elg kød.
jeg ville rødstege en mørbradbøf... og så se hvordan det smagte... det smager sikkert godt
Katrine
Katrine
Re: Elg kød.
Find nogen med et hjemmerøgeri og få noget af det filet røget. Det smager guddommeligt!
"The cat lives alone, has no need of society, obeys only when she pleases, pretends to sleep that she may see more clearly, and scratches everything on which she can lay her paw."
Re: Elg kød.
Hvor lækkert...........
Du må igang med at bladre hans jagtblade igennem........... der må være nogen opskrifter.
Ellers en hurtig googling: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/katagorier-3.php?id=12582&Elg%20-%20Elgsdyr
Ellers vil jeg tro at en god krydret marinade og en tur på Weberen iført et stegetermometer, vil gøre underværker. Det ser ud til at kernetemperaturen skal være 70 grader.
Du må igang med at bladre hans jagtblade igennem........... der må være nogen opskrifter.
Ellers en hurtig googling: http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/katagorier-3.php?id=12582&Elg%20-%20Elgsdyr
Ellers vil jeg tro at en god krydret marinade og en tur på Weberen iført et stegetermometer, vil gøre underværker. Det ser ud til at kernetemperaturen skal være 70 grader.
- Deerhunter
- Posts: 409
- Joined: Sat 5. Sep 2009 21:09
Re: Elg kød.
Tøv en kende Ped. Jeg skal lige konsultere svigermekanikken. Hun er same og kan bare det med ren- og elgkød. Når jeg har svar, lægger jeg opskriften på Striglekogebogen.
Jos ei viina, terva tai sauna auta, tauti on kuolemaksi.
Re: Elg kød.
Hakket som hakkebøffer - det er også rigtig godt.
Smagen er meget mild.
Smagen er meget mild.
Livet er da for dejligt
Sagde Pia
Sagde Pia
Re: Elg kød.
Jasper wrote:Hakket som hakkebøffer - det er også rigtig godt.
Smagen er meget mild.
Jeg har aldrig fået elgkød, men jeg troede det var mørkt og stærkt i smagen......... som rådyr.
Re: Elg kød.
Jeg har tilberedt en del elgkød i restauranter.
Det er yderst lækkert og mørt og kan tilberedes som normalt vildt. Dvs let rosa eller gennemstegt efter ønske.
Jeg har stegt en del filetter og mørbrad som bøffer eller helstegte stykker og det smager fantastisk.
Slå en skive bacon om bøffen lige som på en tournedos. Krydder med salt pebber og lidt timian/rosmarin. Råstegte kartofler, pandeflødesauce krydret efter ønske:
Cognag - rødvin - ell.Tradionel med gele og roquefort er super til. Salat eller let tilberedte rodfrugter.
Bon appetit, hvornår skal vi komme?
Conny
Det er yderst lækkert og mørt og kan tilberedes som normalt vildt. Dvs let rosa eller gennemstegt efter ønske.
Jeg har stegt en del filetter og mørbrad som bøffer eller helstegte stykker og det smager fantastisk.
Slå en skive bacon om bøffen lige som på en tournedos. Krydder med salt pebber og lidt timian/rosmarin. Råstegte kartofler, pandeflødesauce krydret efter ønske:
Cognag - rødvin - ell.Tradionel med gele og roquefort er super til. Salat eller let tilberedte rodfrugter.
Bon appetit, hvornår skal vi komme?
Conny
Ensporethed fører vel kun til enden af den første blinde vej.