Bønnesalat

Post Reply
Susmh
Posts: 487
Joined: Mon 20. Feb 2006 12:32

Bønnesalat

Post by Susmh »

Kæresten og jeg er ret glade for bønnesalat. Det er en rigtig god måde at snige grøntsager i kæresten hvis han ikke er til det.
Min bønnesalat er absolut hjemmelavet og hugget fra div. opskrifter.
Det med målestoksforhold går jeg ikke så meget op i så derfor står der ikke nogle mål på denne opskrift.
Hvis man bor i nærheden af Nørrebrogade er det også en billig ret, da man får tørrede bønner smidt i nakken herude.

Bønnesalat:
Bønner
1 bullionterning, kyling eller okse
lidt chili
3-4 fed hvidløg
3-4 laurbærblade
salt

Bønnerne lægges i blød i min 12 timer og skylles herefter.
Bønnerne og alt det andet puttes i en gryde og der hældes meget vand over.
Bønnerne koger ca. 1½time alt afhængig af mængden af bønner, til de er bløde, men ikke smattede.
Vandet hældes fra og hvidløg og laurbærblade fjernes.

Dressing til Bønner:
Olie
Balsamicoedikke
salt
lidt sukker
evt. noget chili

Det hele piskes sammen som til alm. olie edikke dressing og hældes i den skål man vil have bønnerne i.
Der skal være en god sjat dressing da den bruges til at marinere bønnerne.
De stadig varme bønner hældes i dressingen og der røres rundt så alle bønnerne kan opsuge dressingen.
Bønnerne sættes på køl og kan bruges i mindre portioner i ca. 1 uges tid.

Salat:
salat som det nu passer en + en god sjat af de marinerede bønner.
Hvis det skal være ekstra festligt tages en mozarella ost og skæres i tern og puttes i.

Hos os er det en klassiker der spises ofte. Både til middag og til frokost. Kan spises alene eller som tilbehør til anden mad.
Susanne

Always look at the bright side of life.
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Bønnesalat

Post by CXEC »

Duøh Sus, hvad er det for bønner der skal have 1½time? :hva: :hva:
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Susmh
Posts: 487
Joined: Mon 20. Feb 2006 12:32

Bønnesalat

Post by Susmh »

Hej Celeste.
I denne omgang har jeg brugt kidneybønner.
Men den er også afprøvet med hvide bønner, black eyed beans og ca. alle andre bønner jeg har kunne lægge mine klamme fingre på.

Kogetiden er absolut på slump, så der er ikke andet for end at prøve sig frem til man syntes de er gode. De skal dog ikke være for hårde.
Susanne

Always look at the bright side of life.
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Bønnesalat

Post by annetteB »

[quote:1876eb4988]hvad er det for bønner der skal have 1½time? [/quote:1876eb4988]

Det skal de fleste tørrede bønner da???
:linski:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
User avatar
CXEC
Posts: 9091
Joined: Mon 21. Nov 2005 14:26

Bønnesalat

Post by CXEC »

JA, det er fordi jeg aldrig har anvendt tørrede bønner. Beklager.
Venlige tanker

CXEC



"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Bønnesalat

Post by annetteB »

[quote:08a70fad60]JA, det er fordi jeg aldrig har anvendt tørrede bønner. Beklager. [/quote:08a70fad60]

Dét skal du skam ikke beklage - du kan nå det endnu!
:lea:
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Post Reply