Syltede dadler med bacon

Post Reply
Deerhunter

Syltede dadler med bacon

Post by Deerhunter »

Tilberedningstid:
ca. 10 minutter foruden tiden i ovnen

Mængden er beregnet til 4 personer.
.. men, men, men. - der er aldrig nok! Det er ikke en hovedret, men kan med fordel anvendes i stedet for slik.

Ingredienser:
1 pakke dadler - de sukkersyltede, fedtede, snaskede man altid kan finde.
1 pakke magert bacon skåret i tynde skiver
Tandstikkere

Fremgangsmåde:
Tandstikkerne af træ stilles i en kop vand.
Fjern stenene fra dadlerne - stenene holder på varmen længe.
Del baconstykkerne - der skal kun ét lag bacon om dadlerne.
Rul baconstykket rundt om dadlerne, Hold det hele samlet med en våd tandstikker af træ, og stil dem på risten i en 200 grader forvarmet ovn indtil baconen er sprød.
Når de er færdige, stilles dadlerne på fedtsugende papir, og holdes dækket inden serveringen.
Serveres lune.

Vær opmærksom på at det er stærkt vanedannende - smager tæske godt.

Køber du færdige tandstikkere, så smag på dem inden du bruger dem til retten. Nogle er tilsat pebermyntesmag - adr! Ellers skær dem selv af en frisk enebærgren - med lidt øvelse kan du fabrikere et læs på ingen tid.

Skær fedtet af baconen inden tilberedningen for at fremhæve den sprøde baconsmag. Falder du over en vinterskudt frischling, kan det anbefales at få sidestykket røget og bruge det i stedet for den almindelige bacon.

En frischling er et lille ungt vildsvin.
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Syltede dadler med bacon

Post by Stimata Doamna »

Det lyder godt! Jeg må se, om jeg kan overtale mig selv til at købe de der snaskede dadler... Jeg er stærkt afhængig af de friske :aribeth:

Tandstikkere med pebermyntesmag har fanden skabt! Det er jo direkte sabotage af flere af de formål, tandstikkere har - udover at være tandstikkere :hhansen:
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
aribeth

Syltede dadler med bacon

Post by aribeth »

mmm det er godt, jeg har en anden variation som jeg synes bedre om...


Dadler befries for stenen som erstattes med en smuttet mandel.
dadlen omvikles parmaskinke eller Serrano, eller tyndtskåret panchetta! en tandstik er ikke nødvendigt.

steges i ovnen indtil skinken er forholdsvis sprød.


Katrine
aribeth

Syltede dadler med bacon

Post by aribeth »

i øvrigt er det de friske dadler der skal bruges!!


Katrine
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Syltede dadler med bacon

Post by Stimata Doamna »

[quote:b4a94d8509]i øvrigt er det de friske dadler der skal bruges!! [/quote:b4a94d8509]

Så meget desto bedre!!
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
User avatar
Stimata Doamna
Posts: 6496
Joined: Wed 20. Dec 2006 11:58

Syltede dadler med bacon

Post by Stimata Doamna »

Det kommer vel an på... Nogle gange er det ret vellykket med mærkelige smagskombinationer. For ikke så længe siden fik jeg en blommemarmelade med lime og peber. Lækkert!

Sødt og salt går nogle gange bare rigtig godt sammen.
Venlig hilsen
Randi



Riding ... the art of keeping a horse between you and the ground
dadle
Posts: 1
Joined: Thu 10. Apr 2008 11:17

Syltede dadler med bacon

Post by dadle »

Lige præcis: sødt og salt :) Men sådan er der jo så meget, f.eks. jordbær med en smule friskkværnet peber.

Prøvede opskriften på dadlerne i går aftes for sjov, og var lige ved at skulle lave flere - de dadler kan stærkt anbefales for folk, der ikke har problemer med vanedannende ting! Et 12-tal her fra, skal have flere i aften :elsk:
Post Reply