Ørred med sauteret spinat og peberfrugt.

Post Reply
Deerhunter

Ørred med sauteret spinat og peberfrugt.

Post by Deerhunter »

Alle slags ørreder kan bruges, men de skal være friskfangede. Frosset ørred er lige så lidt delikat som varmekaffe. Jyderne er privilegerede med alle deres åer, men på Sjælland kan de også fanges ved kysten.

Jeg husker at fluefiskeri i Roskilde Fjord og på nordkysten var godt, fordi havørrederne gik tæt på land om natten.

Fisken renses og fyldes med en blanding af fintsnittede forårsløg eller porrer, et par tomater skåret i tynde skiver, 4-6 blade frisk estragon samt et par tynde skiver citron. Fisken lægges sammen på et stykke olieret staniol.

Staniolen skal være så stor at fisken bliver helt indpakkede så saften ikke løber ud. Fisken bages i en bradepande 45-60 min afhængig af størrelse i en 200 grader varm ovn. Salt tilsættes først efter endt bagning, da salt trækker saft ud af fisk.

[b:0f5344d847]Fyld: [/b:0f5344d847]
En ørred på ca. 600 g. renset vægt - eller brug flere mindre.
Forårsløg eller nye tynde porrer - overskydende ved udtyndingen er velegnede. Kan også bruges sammen.
Økologisk citron - skrællen skal bruges til spinaten.
Tomater modnet på planen - de har den bedste aroma.
Estragon.

Skyl spinaten grundigt i koldt vand og fjern de groveste stilke. Tryk spinaten tør og hak
bladene groft. De hakkede forårsløg eller porrer og hvidløg svitses i en sauterpande med peberfrugt i tynde strimler ved høj varme med olien.

Skru ned for varmen og tilsæt spinat og revet citronskal. Vend grøntsagerne på panden til spinaten falder sammen og væsken er fordampet. Smag til med salt og peber.

[b:0f5344d847]Ingredienser:[/b:0f5344d847]
500 g spinat.
2 spsk. neutral olie.
2-3 forårsløg eller nye tynde porrer.
1-3 fed hvidløg.
2 røde peberfrugter.
citronskal - som rives med et juliennejern.
salt og peber.

Retten er særlig delikat som midsommerret når fiskene har fået lidt huld og porrerne lidt størrelse. Serveres med isvand og letristet lun petit de parisien - eventuelt med lidt koldt hvidløgssmør.

Det kan også anbefales at tilsætte et par friske citronskiver til vandet som serveres i en glaskande. Sæt kanden på frost 15-20 minutter, så den dugger ved bordet - meget lækkert.

Fisken anrettes på fad sammen med grøntsagerne.

Som dessert vil jeg vælge en hjemmelavet brombær- eller hindbærsorbet - brug Atengsteds opskrift med rørsukker - den er god. Når isen er spist, afsluttes med en stærk mørkristet guatemalakaffe tilsat en anelse Valrhona Manjari chokolade.

God sommer.
Post Reply