lækker wokret med kinarejer og sød chili
Posted: Wed 16. Jul 2008 21:57
Ingredienser:
1 lille spidskål
2 peberfrugter
1 bundt nye grønne løg eller forårsløg
1+2 fed hvidløg
1+1 stykker skrællet frisk ingefær på størrelse med en yatsyterning.
4 æg og 4 spsk soya
en masse friske nye ærter
en masse rå kinarejer.
stegeolie med neutral smag (raps, sesam eller lign. IKKE olivenolie)
Sød asiatisk chilisovs af den klare orangerøde type.
Alle grønsager strimles fint. Ingefær og hvidløg hakkes meget småt.
Læg en fjerdedel af løgene for sig sammen med det ene hvidløgsfed og den ene portion ingefær.
Skallen pilles af kinarejerne - fjern osse tarmstrengen, hvis den ser tydelig ud. Ellers op i høet med det.
Pisk æggene let sammen med soyaen.
Varm en wok op med 1 spsk olie. Hæld æggene i olien. rør rundt et par gange, eller løft op i æggemassen indtil æggene er letstivnede og omelet-agtige. Tag æggene op og læg dem på en tallerken. Tør wokken af.
Skær omeletten i små tern.
Hæld en ny spsk olie på og varm op til det ryger. Smid kinarejerne i olien. Rør hurtigt rundt og tilsæt så en fjerdedel af løgene, det ene hakkede hvidløg og den ene halvdel af ingefæren. Rør rundt igen og hæld en god sjat chilisovs ved.
Når alle rejer har skiftet farve fra klam grå til lækker rejerosa tages wokken fra varmen, alle rejerne hældes på en tallerken. Tør wokken af.
Endnu et par spsk olie hældes i wokken. Varm op til det ryger.
Svits hurtigt alle grønsager i den varme wok - også de sidste hvidløg og den sidste halvdel af ingefæren. Så snart det hele er gennemvarmt tilsættes en ½ dl chilisovs og en spsk soya. Vend omelet-ternene og rejerne forsigtigt i.
Serveres med kogte jasminris.
Det smager vildt godt - jeg har stadig mavepine!
:aribeth:
1 lille spidskål
2 peberfrugter
1 bundt nye grønne løg eller forårsløg
1+2 fed hvidløg
1+1 stykker skrællet frisk ingefær på størrelse med en yatsyterning.
4 æg og 4 spsk soya
en masse friske nye ærter
en masse rå kinarejer.
stegeolie med neutral smag (raps, sesam eller lign. IKKE olivenolie)
Sød asiatisk chilisovs af den klare orangerøde type.
Alle grønsager strimles fint. Ingefær og hvidløg hakkes meget småt.
Læg en fjerdedel af løgene for sig sammen med det ene hvidløgsfed og den ene portion ingefær.
Skallen pilles af kinarejerne - fjern osse tarmstrengen, hvis den ser tydelig ud. Ellers op i høet med det.
Pisk æggene let sammen med soyaen.
Varm en wok op med 1 spsk olie. Hæld æggene i olien. rør rundt et par gange, eller løft op i æggemassen indtil æggene er letstivnede og omelet-agtige. Tag æggene op og læg dem på en tallerken. Tør wokken af.
Skær omeletten i små tern.
Hæld en ny spsk olie på og varm op til det ryger. Smid kinarejerne i olien. Rør hurtigt rundt og tilsæt så en fjerdedel af løgene, det ene hakkede hvidløg og den ene halvdel af ingefæren. Rør rundt igen og hæld en god sjat chilisovs ved.
Når alle rejer har skiftet farve fra klam grå til lækker rejerosa tages wokken fra varmen, alle rejerne hældes på en tallerken. Tør wokken af.
Endnu et par spsk olie hældes i wokken. Varm op til det ryger.
Svits hurtigt alle grønsager i den varme wok - også de sidste hvidløg og den sidste halvdel af ingefæren. Så snart det hele er gennemvarmt tilsættes en ½ dl chilisovs og en spsk soya. Vend omelet-ternene og rejerne forsigtigt i.
Serveres med kogte jasminris.
Det smager vildt godt - jeg har stadig mavepine!
:aribeth: