Klump af okse eller andet billigt kød.
Kartofler, det skal være en sort der nemt koger ud, ikke asparges og lign. nye kartofler er spild af god grøntsag.
Peberkorn
Laurbær.
Skær kødet i tern af ca. 5x5 cm.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Sæt en gryde vand i kog, når vandet koger giver du kødet 5 min. hvorefter du tager det op, skifter vand og skyller kødet fri for urenheder under den kolde hane.
Kom kartofler, kød, laurbærblade og hele peberkorn i gryden, dæk med vand.
DU MÅ ENDELIG IKKE SALTE RETTEN FØR TIL ALLER SIDST; SÅ KAN KARTOFLERNE OG KØDET IKKE KOGE UD.
Lad retten simre ca. 3 timer, den er færdig når kødet kan røres til strimler og kartoflerne let mases ud.
Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra vand undervejs eller til sidst.
Smag til med salt inden servering.
Server med groft rugbrød, rødbeder, purløg og en smørklat.
Hvid labskovs.
Re: Hvid labskovs.
Mon ikke kan lave det med rådyr?
Re: Hvid labskovs.
Jep skipperlabskovs.
Man kan lave det med alt kød, men der er ingen grund til at bruge kvalitetskød (eller de bedste udskæringer) da det skal koge så længe at alt bliver mørt.
Man kan lave det med alt kød, men der er ingen grund til at bruge kvalitetskød (eller de bedste udskæringer) da det skal koge så længe at alt bliver mørt.
Re: Hvid labskovs.
Kartofler der koger i 3 timer, vil vel koge ud uanset hvilken sort det er........?
Re: Hvid labskovs.
men nogle kartofler bliver bare lidt slimede synes jeg...?
Jeg har lige fået en helvedes masse bov... jeg tror vi skal have labskovs...
'
Katrine
Jeg har lige fået en helvedes masse bov... jeg tror vi skal have labskovs...
'
Katrine
Re: Hvid labskovs.
Tjah, jeg ved det ikke, jeg har aldrig kogt kartofler i 3 timer............
Re: Hvid labskovs.
labskovs er GODT!
Hvis man gerne vil have lidt tygning i kartoflerne, så kan man nøjes med at putte halvdelen af kartoflerne i med kødet og så putte den sidste halvdel i senere.
og så skal der en smørklat på og friskklippet purløg til!! Og rødbeder!!
Hvis man gerne vil have lidt tygning i kartoflerne, så kan man nøjes med at putte halvdelen af kartoflerne i med kødet og så putte den sidste halvdel i senere.
og så skal der en smørklat på og friskklippet purløg til!! Og rødbeder!!
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Re: Hvid labskovs.
Nej det er faktisk ikke alle kartoffelsorter der koger ordentligt ud, aspargeskartoflen fx. den er utrolig dårlig til labskovs - slimede kartofler... Det tror jeg altså heller ikke jeg har oplevet...
Re: Hvid labskovs.
det var nok dengang jeg forvekslede fårenosser med kartofler! det behøver vi ikke komem mere ind på så!
Katrine
Katrine