Hvid labskovs.
Posted: Sun 10. Jan 2010 15:08
Klump af okse eller andet billigt kød.
Kartofler, det skal være en sort der nemt koger ud, ikke asparges og lign. nye kartofler er spild af god grøntsag.
Peberkorn
Laurbær.
Skær kødet i tern af ca. 5x5 cm.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Sæt en gryde vand i kog, når vandet koger giver du kødet 5 min. hvorefter du tager det op, skifter vand og skyller kødet fri for urenheder under den kolde hane.
Kom kartofler, kød, laurbærblade og hele peberkorn i gryden, dæk med vand.
DU MÅ ENDELIG IKKE SALTE RETTEN FØR TIL ALLER SIDST; SÅ KAN KARTOFLERNE OG KØDET IKKE KOGE UD.
Lad retten simre ca. 3 timer, den er færdig når kødet kan røres til strimler og kartoflerne let mases ud.
Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra vand undervejs eller til sidst.
Smag til med salt inden servering.
Server med groft rugbrød, rødbeder, purløg og en smørklat.
Kartofler, det skal være en sort der nemt koger ud, ikke asparges og lign. nye kartofler er spild af god grøntsag.
Peberkorn
Laurbær.
Skær kødet i tern af ca. 5x5 cm.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Sæt en gryde vand i kog, når vandet koger giver du kødet 5 min. hvorefter du tager det op, skifter vand og skyller kødet fri for urenheder under den kolde hane.
Kom kartofler, kød, laurbærblade og hele peberkorn i gryden, dæk med vand.
DU MÅ ENDELIG IKKE SALTE RETTEN FØR TIL ALLER SIDST; SÅ KAN KARTOFLERNE OG KØDET IKKE KOGE UD.
Lad retten simre ca. 3 timer, den er færdig når kødet kan røres til strimler og kartoflerne let mases ud.
Det kan være nødvendigt at tilsætte ekstra vand undervejs eller til sidst.
Smag til med salt inden servering.
Server med groft rugbrød, rødbeder, purløg og en smørklat.