Gode Ben

Post Reply
aribeth

Gode Ben

Post by aribeth »

Gode ben er en vidunderlig ret...

Det du skal bruge er ribbenene, skåret i 3-4 kantede rette stykker, halen og også gerne tæerne (hvis da ikke din slagter insisterer på at få dem :ehj:).

Smelt smør i noget olivenolie i en stor gryde, brun kødstykkerne i fedtstoffet mens du krydrer med salt og peber. Smid et par løg som du har skåret i 4-6 dele MED noget af skallen på ned i gryden, 3-5 fed hvidløg som hun har trykket flade, en god håndfuld timian og 3 laurbærblade.
Når det er brunet strør du lidt mel over som kan suge fedtstoffet. Så hælder du vand på og en god sjat rødvin, fx. en rohne vin til det er næsten dækket...

Så sørger du for at det kun lige simrer, ligger låg på og lader det stå i 1½ time, hvor du måske lige kigger til det et par gange og rører rundt.

Server hvide kartofler og gulerødder til, eller lav en rodfrugtmos.

Forbered dig på at få fedtede fingre :-)

[img:238fb70496]http://i46.photobucket.com/albums/f103/katrinesteinicke/3dagruby001.jpg[/img:238fb70496]


Katrine
Post Reply