Bønnesalat
Posted: Wed 30. May 2007 14:30
Kæresten og jeg er ret glade for bønnesalat. Det er en rigtig god måde at snige grøntsager i kæresten hvis han ikke er til det.
Min bønnesalat er absolut hjemmelavet og hugget fra div. opskrifter.
Det med målestoksforhold går jeg ikke så meget op i så derfor står der ikke nogle mål på denne opskrift.
Hvis man bor i nærheden af Nørrebrogade er det også en billig ret, da man får tørrede bønner smidt i nakken herude.
Bønnesalat:
Bønner
1 bullionterning, kyling eller okse
lidt chili
3-4 fed hvidløg
3-4 laurbærblade
salt
Bønnerne lægges i blød i min 12 timer og skylles herefter.
Bønnerne og alt det andet puttes i en gryde og der hældes meget vand over.
Bønnerne koger ca. 1½time alt afhængig af mængden af bønner, til de er bløde, men ikke smattede.
Vandet hældes fra og hvidløg og laurbærblade fjernes.
Dressing til Bønner:
Olie
Balsamicoedikke
salt
lidt sukker
evt. noget chili
Det hele piskes sammen som til alm. olie edikke dressing og hældes i den skål man vil have bønnerne i.
Der skal være en god sjat dressing da den bruges til at marinere bønnerne.
De stadig varme bønner hældes i dressingen og der røres rundt så alle bønnerne kan opsuge dressingen.
Bønnerne sættes på køl og kan bruges i mindre portioner i ca. 1 uges tid.
Salat:
salat som det nu passer en + en god sjat af de marinerede bønner.
Hvis det skal være ekstra festligt tages en mozarella ost og skæres i tern og puttes i.
Hos os er det en klassiker der spises ofte. Både til middag og til frokost. Kan spises alene eller som tilbehør til anden mad.
Min bønnesalat er absolut hjemmelavet og hugget fra div. opskrifter.
Det med målestoksforhold går jeg ikke så meget op i så derfor står der ikke nogle mål på denne opskrift.
Hvis man bor i nærheden af Nørrebrogade er det også en billig ret, da man får tørrede bønner smidt i nakken herude.
Bønnesalat:
Bønner
1 bullionterning, kyling eller okse
lidt chili
3-4 fed hvidløg
3-4 laurbærblade
salt
Bønnerne lægges i blød i min 12 timer og skylles herefter.
Bønnerne og alt det andet puttes i en gryde og der hældes meget vand over.
Bønnerne koger ca. 1½time alt afhængig af mængden af bønner, til de er bløde, men ikke smattede.
Vandet hældes fra og hvidløg og laurbærblade fjernes.
Dressing til Bønner:
Olie
Balsamicoedikke
salt
lidt sukker
evt. noget chili
Det hele piskes sammen som til alm. olie edikke dressing og hældes i den skål man vil have bønnerne i.
Der skal være en god sjat dressing da den bruges til at marinere bønnerne.
De stadig varme bønner hældes i dressingen og der røres rundt så alle bønnerne kan opsuge dressingen.
Bønnerne sættes på køl og kan bruges i mindre portioner i ca. 1 uges tid.
Salat:
salat som det nu passer en + en god sjat af de marinerede bønner.
Hvis det skal være ekstra festligt tages en mozarella ost og skæres i tern og puttes i.
Hos os er det en klassiker der spises ofte. Både til middag og til frokost. Kan spises alene eller som tilbehør til anden mad.