Chili SIN carne

Post Reply
User avatar
annetteB
Posts: 11902
Joined: Tue 29. Nov 2005 11:53

Chili SIN carne

Post by annetteB »

[b:64a74e7b5e]Tilberedningstid:[/b:64a74e7b5e] 35 minutter, hvis man bruger bønner fra dåse - eller har kogt bønner dagen før. Ellers en ekstra time til halvanden.

[b:64a74e7b5e]Antal personer retten er beregnet til:[/b:64a74e7b5e] Det kommer an...

[b:64a74e7b5e]Ingredienser: [/b:64a74e7b5e]
løg
blegselleri
peberfrugt
olivenolie
hvidløg
flåede hakkede tomater
oregano
chili (friske eller tørrede, eller som pasta)
salt
peber
evt spidskommen
bønner (kidney, blackeye, hvide, brune, pinto, whatever)
GOD ketchup
brunt sukker, fx mørk muscovado

[b:64a74e7b5e]Fremgangsmåde - for dummies:[/b:64a74e7b5e]

bønnerne sættes i blød natten over. Iblødsætningsvandet smides ud. Bønnerne koges i nyt vand med et par laurbærblade og koges til de er møre.

(eller man snyder og køber bønner på dåse. Baked beans eller lignende kan osse bruges, hvis man skyller en del af den fæle sovs af...og undlader at bruge ketchup. Jeg bruger oftest Kavlis chilibønner eller deres blandede bønner - og skyller 2/3 af sovsen af.)

Løg, peberfrugter og blegselleri hakkes eller skæres i meget små tern. Der skal bruges lige dele af hver grønsag (ex 2 dl hakket peberfrugt, 2 dl hakket blegselleri, 2 dl hakket løg)
grønsagerne steges i olien til de bliver bløde. Skal ikke tage farve.
tilsæt knust eller hakket hvidløg efter smag.

Tilsæt flåede hakkede tomater samt bønnerne. Der skal være mange bønner i og det hele skal have konsistens som grød.
smag til med oregano, chili, spidskommen, salt, peber og ketchup...og en lille smule brunt sukker.

Småkoger uden låg i et kvarters tid, så noget af væden fra tomaterne fordamper. Smag til igen.

Serveres med hvedemelstortillas til (opskrift følger: de er enormt nemme at lave og billige ift de købte), samt cremefraiche, reven ost og salat. Vi serverer osse ris til engang imellem.

[b:64a74e7b5e]Særligt at være opmærksom på: [/b:64a74e7b5e]
At skidtet ikke brænder på. Når først der er kommet sukker i skal der røres jævnligt.
At man tilvænner smagsløgene til chili - så når man har smagt på det 4 gange, smager det ikke længere stærkt og så putter man mere i osv..

[b:64a74e7b5e]Fryseegnet/ikke-fryseegnet [/b:64a74e7b5e]
IKKE fryseegnet, bønnerne smatter ud og tomaterne bliver vandede.

[b:64a74e7b5e]Bemærk: [/b:64a74e7b5e]
Rester er velegnede til "fyld i dej" - fx. små buttedejspakker til brug på madpakken.
Enhver religion, der styres af gamle, ugifte mænd (ofte med fuldskæg), er en forbandelse for menneskeheden og uden tvivl en pestilens for gud.
Post Reply