Bagte Bønner
Posted: Sun 28. Sep 2008 12:55
[b:79a3c70a02]Tilberedningstid:[/b:79a3c70a02]
12 timers iblødsætn. af bønner,
1-2 timers kogetid af bønner,
ca. 1 times "bagning" af bønner.
[b:79a3c70a02] Antal personer retten er beregnet til:[/b:79a3c70a02]
Rækker nok til 3-4 personer som "hovedret" med brød til,
5-6 personer som tilbehør.
[b:79a3c70a02]Ingredienser: [/b:79a3c70a02]
3-400 gram bønner - når de er udblødt og kogt, evt. bønner på dåse, fx kidneybønner uden lage.
1 medium løg
1 fed hvidløg
1 dl ketchup ell. ketchup m. barbecuesauce
1 tsk. sennep
1 dl farin ell. melis med sirup.
300 gram bacon.
[b:79a3c70a02]Fremgansmåde - for dummies: [/b:79a3c70a02]
Hvis man ikke bruger bønner på dåse:
Bønnerne sættes i blød aftenen i forvejen, evt. tidligt samme morgen - i rigeligt vand.
Kog bønnerne en time til halvanden (se på posen) til de er mære.
Hæld kogevandet væk.
Hvis man bruger bønner på dåse: Åbn dåsen, hæld lage fra.
Steg baconet sprødt og skær/hak det i mindre tern.
Hak løg og hvidlæg og svits det i olie eller lidt af baconfedtet.
Tilsæt bønnerne og alle øvrige ingredienser.
Lad koge i en times tid, smag til med salt og peber.
[b:79a3c70a02]Særligt at være opmærksom på: [/b:79a3c70a02]
Det bliver en noget klistret/karamellisere sovs, der KAN brænde på.
[b:79a3c70a02]Fryseegnet/ikke-fryseegnet: [/b:79a3c70a02]
Det er nok ikke så godt at fryse...
12 timers iblødsætn. af bønner,
1-2 timers kogetid af bønner,
ca. 1 times "bagning" af bønner.
[b:79a3c70a02] Antal personer retten er beregnet til:[/b:79a3c70a02]
Rækker nok til 3-4 personer som "hovedret" med brød til,
5-6 personer som tilbehør.
[b:79a3c70a02]Ingredienser: [/b:79a3c70a02]
3-400 gram bønner - når de er udblødt og kogt, evt. bønner på dåse, fx kidneybønner uden lage.
1 medium løg
1 fed hvidløg
1 dl ketchup ell. ketchup m. barbecuesauce
1 tsk. sennep
1 dl farin ell. melis med sirup.
300 gram bacon.
[b:79a3c70a02]Fremgansmåde - for dummies: [/b:79a3c70a02]
Hvis man ikke bruger bønner på dåse:
Bønnerne sættes i blød aftenen i forvejen, evt. tidligt samme morgen - i rigeligt vand.
Kog bønnerne en time til halvanden (se på posen) til de er mære.
Hæld kogevandet væk.
Hvis man bruger bønner på dåse: Åbn dåsen, hæld lage fra.
Steg baconet sprødt og skær/hak det i mindre tern.
Hak løg og hvidlæg og svits det i olie eller lidt af baconfedtet.
Tilsæt bønnerne og alle øvrige ingredienser.
Lad koge i en times tid, smag til med salt og peber.
[b:79a3c70a02]Særligt at være opmærksom på: [/b:79a3c70a02]
Det bliver en noget klistret/karamellisere sovs, der KAN brænde på.
[b:79a3c70a02]Fryseegnet/ikke-fryseegnet: [/b:79a3c70a02]
Det er nok ikke så godt at fryse...