[b:4f415142ce]Krydderurtebrød [/b:4f415142ce]
10 brød
[b:4f415142ce]
Ingredienser:[/b:4f415142ce]
15 g gær
4 dl vand
1 spsk. Salt
1 spsk olie
2 spsk surmælksprodukt
200 g fint speltmel
200 g durummel
400 g hvedemel
3 dl hakkede krydderurter fx persille kørvel basilikum oregano og purløg. Soltørrede tomater kan garanteret også bruges.
[b:4f415142ce]
Fremgangsmåde:[/b:4f415142ce]
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt, olie, surmælk spelt og durum. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og tilsæt krydderurterne lidt efter lidt undervejs.
(Jeg har helt ukritisk, hældt det hele i røremaskinen på en gang, og ladet den klare arbejdet)
Stil dejen til hævning natten over i køleskabet. Slå dejen ned og form små brød med tyk midte og spidse ender. Lad dem efterhæve i 20 minutter. Bages 15 minutter ved 225 grader.
Spises med pålæg eller bruges til madbrød.
Krydderurtebrød
Krydderurtebrød
Der var opskriften jo! Gad vide hvorfor jeg ikke kunne se det nye indlæg?
Nå, men de lyder altså SÅ lækre!!! :aribeth: :aribeth:
Nå, men de lyder altså SÅ lækre!!! :aribeth: :aribeth:
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Krydderurtebrød
Hrm, jeg havde IKKE noget spelt, men kom havregryn i istedet for.... Dejen hævede ikke så meget, men det har vel med kulden at gøre?
MEN MEN MEN hvor de dog smager!
Kom Basilikum, Oregano, Timian, Rosmarin og Soltørrede tomater i. Og lidt mere olie end opskriften foreskriver og lidt mere vand. Dog var der lidt for megen salt til mig. Og lidt for megen Oregano, men det gør ikke så meget.
:aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth:
MEN MEN MEN hvor de dog smager!
Kom Basilikum, Oregano, Timian, Rosmarin og Soltørrede tomater i. Og lidt mere olie end opskriften foreskriver og lidt mere vand. Dog var der lidt for megen salt til mig. Og lidt for megen Oregano, men det gør ikke så meget.
:aribeth: :aribeth: :aribeth: :aribeth:
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Krydderurtebrød
Jeg har lavet dem med persille, purløg og lidt basilikum eller soltørrede tomater.
Guf guf - men det er rigtigt, at de godt kan undvære lidt salt.
I øvrigt så tåler de frysning vældig godt.
Guf guf - men det er rigtigt, at de godt kan undvære lidt salt.
I øvrigt så tåler de frysning vældig godt.
Heidi
Krydderurtebrød
Tvivler på at de overlever så længe! :viben: :lea: :viben: :lea: :viben: :lea:
Venlige tanker
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
CXEC
"Den som spørger dumt, bliver ofte klogere end den, som tror at vide alt."
-Sokrates
Krydderurtebrød
Altså Céleste.....Man kan godt bage 3 dobbelt portion og så have nogle til frysning :lea:
Heidi