Krydderurtebrød
Posted: Fri 22. Feb 2008 22:10
[b:4f415142ce]Krydderurtebrød [/b:4f415142ce]
10 brød
[b:4f415142ce]
Ingredienser:[/b:4f415142ce]
15 g gær
4 dl vand
1 spsk. Salt
1 spsk olie
2 spsk surmælksprodukt
200 g fint speltmel
200 g durummel
400 g hvedemel
3 dl hakkede krydderurter fx persille kørvel basilikum oregano og purløg. Soltørrede tomater kan garanteret også bruges.
[b:4f415142ce]
Fremgangsmåde:[/b:4f415142ce]
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt, olie, surmælk spelt og durum. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og tilsæt krydderurterne lidt efter lidt undervejs.
(Jeg har helt ukritisk, hældt det hele i røremaskinen på en gang, og ladet den klare arbejdet)
Stil dejen til hævning natten over i køleskabet. Slå dejen ned og form små brød med tyk midte og spidse ender. Lad dem efterhæve i 20 minutter. Bages 15 minutter ved 225 grader.
Spises med pålæg eller bruges til madbrød.
10 brød
[b:4f415142ce]
Ingredienser:[/b:4f415142ce]
15 g gær
4 dl vand
1 spsk. Salt
1 spsk olie
2 spsk surmælksprodukt
200 g fint speltmel
200 g durummel
400 g hvedemel
3 dl hakkede krydderurter fx persille kørvel basilikum oregano og purløg. Soltørrede tomater kan garanteret også bruges.
[b:4f415142ce]
Fremgangsmåde:[/b:4f415142ce]
Rør gæren ud i koldt vand. Tilsæt salt, olie, surmælk spelt og durum. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og tilsæt krydderurterne lidt efter lidt undervejs.
(Jeg har helt ukritisk, hældt det hele i røremaskinen på en gang, og ladet den klare arbejdet)
Stil dejen til hævning natten over i køleskabet. Slå dejen ned og form små brød med tyk midte og spidse ender. Lad dem efterhæve i 20 minutter. Bages 15 minutter ved 225 grader.
Spises med pålæg eller bruges til madbrød.